Goran Zakarić: Želim što prije zabiti koji gol

Zrinjski-željo
Prijedorčani su ove sezone poprilično sigurni u domaćim utakmicama, no Plemiće to ne bi trebalo previše zastrašiti, jer - odlučni su zadržati vrh tabele.

Dosta kritika palo je na račun Zrinjskog nakon dva vezana domaća remija bez golova protiv Širokog i Čelika. Zamjerke s tribina odnosile su se na igru, izostanak pogodaka i naravno izgubljene bodove. U Mostaru su odlučni taj dojam izbrisati što prije, pa se bez susprezanja mogu čuti najave povratka pobjedama već ove srijede, kada je na rasporedu 7. kolo. A Rudar u Prijedoru neće biti lagan zalogaj - na svojoj su koži ove sezone to osjetili Mladost (3:0) i Travnik (2:1), dok je Olimpic ostao neporažen (0:0).

Morat će šef struke Vinko Marinović svoj plan osmisliti bez kartoniranog veznjaka Vučine Šćepanovića, vjerojatno i ozlijeđenog napadača Steve Nikolića iza kojeg je nezgodna upala pete, no i pored toga cilj se zna..., a dobro ga zna i ljevokrilni ofenzivac Goran Zakarić.

- Čeka nas teška utakmica. To tvrdim jer je Rudar jedna tvrda, nezgodna ekipa, a i zbog toga što će im ovo biti prva utakmica u Prijedoru ove sezone, pošto su do sada zbog problema s terenom igrali u Gradišci. Bez obzira na sve to, vjerujem da ćemo se iz Prijedora vratiti sa željenim rezultatom. U svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo, zbog čega i jesmo prvi, rekao je.
Učinkom Plemića općenito je zadovoljan, mada je svjestan i nedostataka u igri...

- Da nam je netko ponudio da nakon šest kola imamo 14 bodova, sigurno bi prihvatili. Da, mogla su tu biti još možda dva boda, ali i ovo je po meni OK. Stoje i kritike na račun igre i istina je da teško ulazimo u šanse, ali najvažnije da smo i dalje prvi..., što želimo ostati što dulje moguće. Radili smo na tim nedostacima u igri dosta za vrijeme ove pauze, nadam se da će se to u Prijedoru vidjeti na terenu.
Svoju formu želio bi uskoro vidjeti na višoj razini, pa kaže: "Imao sam ozljedu uoči utakmica sa Širakom u Europi, ali to je već neko vrijeme iza mene. Ide dobro, a naravno da želim uskoro i zabiti koji gol i tako se vratiti možda u onu formu kada sam se iz Lokomotive vratio u Široki i tako pomoći Zrinjskom."
A pomoć će Zrinjskom dobro doći, iako djeluje da Mostarci sada ulaze u lakši dio rasporeda.

- Nakon Prijedora dočekujemo Slaviju, pa onda idemo Borcu, a onda nam dolazi Radnik..., djeluje kao lakši raspored, barem na papiru, ali ove sezone ispada šest klubova, pa nijedna utakmica neće biti lagana. Ipak, vjerujem da ćemo nakon četiri spomenute utakmice biti u stanju dodatno povećati prednost.

Dnevni list