Goran Zakarić: Krenuli smo sjajno i želimo nastaviti niz

Zrinjski-Slavija

Nema sumnje da je u njemu Zrinjski dobio pravo pojačanje, i evo što je Goran rekao za naš portal HERCEGOVINA.info:

Zrinjski je sjajno krenuo u novu sezonu? Da li ste očekivali ovako sjajan start?

Imali smo nesretno ispadanje iz Europske lige kada smo primili pogodak u zadnjoj minuti. Svi smo bili malo tužni zbog tog ispadanja, jer htjeli smo da prođemo što dalje, ali taj nesretni i nespretni pogadak nas je u tome spriječio. Prvenstvo je počelo brzo nakon toga i u neku ruku smo se bojli kako će sve to početi, ali krenuli smo sjajno i to je jedan veliki motiv za sve nas igrače i želimo nastaviti taj niz.

Poslije pobjede nad Slavijom slijedi gostovanje kod Borca?

Imali smo utakmicu s jakim protivnikom, koja je bila teška do našeg prvog pogotka, a poslije se sve posložilo. Slijedi gostovanje kod Borca koji je mlada ekipa i ekipa koja želi da se nadigrava i dokazuje. Mi imamo isti cilj, a on je da odemo tamo i da se vratimo sa sva tri boda i da nastavimo niz za koji nam treba čestitati, ali isto tako ne trebamo se dizati u visine i trebamo nastiviti raditi kao do sada i ići iz utakmice u utakmicu.

Protiv Slavije si upravo ti bio najbolji pojedinac na utakmici, da li si zadovoljan svojom formom?

Ajmo reći da nadolazim i da sam uglavnom zadovoljan. Napravio sam promjenu kada sam došao u Zrinjski iz Širokog i naravno da mi je trebalo malo vremena da se naviknem. S obzirom da nisam našao inozemni angažman dogovorio sam se sa ljudima iz Zrinjskog da dođem na posudbu iz Dinama na godinu dana. Iz utakmice u utakmicu se dižem i već sam došao u onu spremu gdje sam u Širokom briljirao pogocima i asistencijama. Ja se nadam uz moj rad i trud da će doći i pogodci i asistencije, ali bez obzira na sve nije bitno tko zabija, bitno je da Zrinjski pobjeđuje i igra dobro. Ja sam zadovoljan svojom formom i nadam se da ću iz utakmice u utakmicu ići na još veći nivo.

Nastupao si za reprezentativne vrste, kao i tvoj kolega Graovac. Zrinjski je prvi igrate dobro, pa ima li mjesta za igrače iz Zrinjskog u reprezentaciji?

Prošao sam sve omladinske kategorije u reprezentaciji kao i Grahovac. Ja sam bio par puta i u A reprezentaciji i moje mišljenje je da bi se iz Premijer lige moralo naći mjesta za nekoliko igrača makar na širem popisu reprezentacije. Zrinjski igra dobro, nismo primili pogodak u osam kola i sigurno da među nama ima kvaliteta da se barem priča o nekakvim pozivima u reprezentaciju. Ja se nadam da će ljudi koji su zaduženi za reprezentaciju obratiti malo pozornosti i na nas iz Zrinjskog, ali i na ostale klubove iz Premijer lige.

Za kratko vrijeme postao si i ljubimac navijača Zrinjskog. Koliko ti to znači?

Sigurno da je to jedan veliki plus za igrača, ne samo za mene nego za svakog igrača. Ja u svakoj utakmici dajem svoj maksimum i to mostarska publika i naši navijači znaju nagraditi i počastiti svaki moj dobar potez. Ja mogu navijačima obećati da ću se boriti i dalje, te da ćemo pokušati nastaviti ovaj niz i da ćemo ostati na ovoj poziciji ako Bog da do kraja prvenstva.