Goran Sablić: Ništa nije izgubljeno, Široki će u uzvratu izboriti prolaz!

NK Široki Brijeg, Goran Sablić , NK Široki Brijeg, Goran Sablić , NK Široki Brijeg, FK Željezničar, Goran Sablić , Goran Sablić , NK Široki Brijeg, Goran Sablić , NK Široki Brijeg, Goran Sablić , NK Široki Brijeg, Goran Sablić , NK Široki Brijeg, Goran Sablić , NK Široki Brijeg

Strijelac jedinog pogotka bio je Anel Šabanadžović koji je nakon utakmice izjavio kako je presretan što je donio pobjedu svojom timu:

"Drago mi je zbog pogotka, najvažnije je da je on bio za pobjedu moje ekipe. Imamo prednost pred uzvrat i nadamo se prolasku u polufinale", rekao je Šabanadžović za klix.ba i dodao: "Utakmica je bila teška i drago mi je što mi je trener Adžem pružio priliku. Presudno je bilo da se borimo do kraja i da vjerujemo u pobjedu, a to smo i uspjeli."

"U uzvratu moramo biti oprezni jer smo i danas vidjeli da su oni sjajna ekipa, ali ipak mi vjerujemo u prolazak u polufinale", zaključio je 18-godišnji veznjak Željezničara. Utakmicu je komentirao i trener pobjedničkog tima Admir Adžem:

"Prvo poluvrijeme smo riješili u svoju korist. Odigrali smo jednu jako dobru, čvrstu utakmicu. Taktički veoma dobru. Protivnik je bio jako dobar danas, dobro organiziran i vidi se da nisu slučajno tu gdje jesu."

"Momci su odigrali vrhunski i njima idu zasluge. Sad ćemo se odmoriti i pripremiti za prvenstvo. Što se tiče pripreme, ne treba nikome govorit da smo spremna ekipa jer to se vidi. Poslije derbija i onakve utakmice nitko se nije žalio na umor. Slijedi regeneracija , pokušat ćemo se rekuperirat i idemo i u nedjelju na pobjedu".

Nakon Admira Adžema svoj komentar dao je i trener Širokog Brijega Goran Sablić koji je čestitao protivničkom treneru na pobjedi:

"Čestitke Adžemu na pobjedi. Utakmica je bila kvalitetna, dosta dinamična, imali smo posjed i pritisak kao što smo se dogovorili. Stvarali smo šanse i donosili loptu u zadnju trećinu plavih gdje je nedostajalo odlučnosti. Nismo zabili, oni su to sačekali i pred kraj utakmice su se dizali, postali sve opasniji i zabili nam gol. Ništa nije izgubljeno, u revanšu imamo snage, dat ćemo sve od sebe da okrenemo taj rezultat i prođemo u polufinale Kupa", rekao je Sablić i dodao da ga je poremetila rana ozljeda Ćorića:

"Sigurno da nas je poremetila ozljeda Ćorića, od tri izmjene na dvije smo bili prinuđeni. Ostali smo bez Bilobrka, ali moram pohvaliti Zlomislića koji je bio fenomenalan na debiju. Duga je sezona, krenuli smo rano u nju i pred kraj u određenim trenucima poput ovih vidi se da imamo sužen kadar i pojedini igrači nisu u optimalnoj formi što je razumljivo jer nisu imali dovoljno utakmica. Teško je što promijeniti, trebamo zbiti redove, pokušati izvući pouke, okrenuti se prvenstvu i to je to."

U redovima Širokog Brijega Luka Menalo bio je jedan od najboljih igrača, a nakon utakmice priznao je kako je Željezničar zasluženo slavio:

"U prvom poluvremenu smo dominirali, ali nismo stvarali prilike. U drugom poluvremenu obje ekipe su imale svoje šanse, Željo je pred kraj iskoristio jednu svoju, a mi nismo. Čestitam im na pobjedi, danas su bili bolji za taj jedan pogodak. Nismo bili dovoljno konkretni u napadu i nismo bili dovoljno agresivni i to je rezultiralo porazom", rekao je Menalo za klix.ba i dodao da će u uzvratu njegova momčadi pokušati doći do pobjede:

"Da ne mislimo da ne možemo proći u polufinale ne bismo uopće išli na Grbavicu. Idemo po pobjedu u uzvratu, ali prvo moramo odigrati prvenstvenu utakmicu." Uzvrat se igra iduće srijede od 18 sati, a ligaški ogled između Širokog i Želje na rasporedu je u nedjelju u 16 sati.