Goran Karačić: Volio bih braniti za prvu momčad Zrinjskog

Zrinsjki-Velež juniori
Kada si počeo da treniraš nogomet i kako si se zainteresirao za taj sport?

„Nogomet sam počeo trenirati sa sedam godina u NK „Mostar". Moja braća su profesionalni rukometaši i u njihovo slobodno vrijeme volio sam stati na gol i braniti njihove šuteve, a kasnije sam branio i kada su nogomet igrali stariji od mene. Tako sam poželio da postanem golman."

Kakav je osjećaj igrati u nacionalnom dresu i predstavljati svoju zemlju?

„To je poseban osjećaj, jer kad znate da ste izabrani ispred tisuću drugih momaka je zaista nevjerovatan osjećaj, pogotovo kada vidite da možete napraviti iskorak u karijeri. Sa ponosom nosimo dres sa grbom BiH."

Kolike su šanse našeg tima u Elitnom krugu kvalifikacija?

„Možda ljudi i ne znaju mnogo o nama, ali imamo odličnu ekipu i prava smo obitelj. Provodimo zajedno skoro 24 sata dnevno. Imamo velike šanse za plasman dalje i već u prvom meču očekuje nas, možda i bitka za prvo mjesto sa Ukrajinom. Želimo da pobjedimo i odemo na Evropsko prvenstvo jer imamo kvalitet. Momci igraju u jakim klubovima i u dobroj smo formi."

Koji su tvoji nogometni uzori?

„Kao dječaku nogometni uzor mi je bio Iker Casillas, a sada mi se najviše sviđa Manuel Neuer. Trudim se da u skorije vrijeme i ja nekom budem uzor."

Gdje vidiš sebe u budućnosti?

„Želio bih jednu sezonu braniti za prvu momčad Zrinjskog, da ojačam malo i osjetim profesionalni nogomet jer težak je prelaz iz juniora u seniore. Kasnije bih želio nastaviti karijeru u inozemstvu."

NS BIH