Goran Karačić: Svaku utakmicu me prebiju, ali nema veze, pred očima mi je samo titula

HŠK Zrinjski, Goran Karačić, Stadion HŠK Zrinjski

U Mostaru - slično dominantna priča u korist domaćina. Zrinjski je iz posljednja četiri međusobna prvenstvena duela Pod Bijelim brijegom izlazio kao pobjednik, a pouzdani vratar Goran Karačić da će Plemići slaviti i u subotu.
Još je sedam prepreka ostalo do pobjedničkog finiša. Borac, Vitez, Velež te Sloboda u posljednjem kolu stižu u Mostar, na strani čekaju Radnik, Željezničar i Mladost. Sloboda je na jednakom bodovnom učinku ali sa neuvjerljivijom gol razlikom te slijedećim rasporedom: Mladost, Široki, Drina i Sarajevo stižu na Tušanj, Olimpic, Travnik i Plemići bit će domaćini Tuzlacima koji imaju obveze i u Kupu - u polufinalu su naletjeli na Željezničar. Prvak će biti onaj koji do cilja pretrpi manje udaraca, a u Mostaru vjeruju da će to biti oni. Goran Karačić je uvjeren u to, iako nema lijepo sjećanje iz 9. kola, kada je Zrinjski upisao prvi ovosezonski poraz - u Banjoj Luci. Tada je prvi puta ove sezone primio dva pogotka...
- Da, nerado se sjećam te utakmice iz Banje Luke, ali baš zbog tog poraza sada smo željni osvetiti se. Zbog poraza i naravno želje da osvojimo naslov prvaka, rekao je.
Na gol se vratio u prošlom kolu protiv Slavije, prethodno čemu je zbog ozljede u velikoj pobjedi na Pecari preskočio Čelik i Rudar..., a to nije jedina nesreća koja ga je zadesila ove sezone, budući da je posljednje tri utakmice jeseni preskočio zbog operacije prepona...
- Zaista nemam sreće ove sezone. U gotovo svakoj utakmici me prebiju pa sam i protiv Slavije dobio jedan udarac u glavu, ali nema veze..., pred očima mi je samo titula. Najvažnije da nije riječ o problemu zbog kojeg bih bio upitan za Borac.
Lidera ni ovog puta ne očekuje lagan posao, a dojam neugodne utakmice samo je pojačan činjenicom da se Banjolučani grčevito bore za ostanak.
- Sigurno neće biti lako. Da budem iskren, današnji Borac ne poznajem kao momčad, onako u kompletu, ali znam neke pojedince, kao npr. kolegu iz mlade reprezentacije Tonija Jovića koji je iznimno opasan. Pa ipak, mi smo bolji i vjerujem da ćemo uz pravi pristup doći do važna tri boda. Borac mora pasti u Mostaru!

Ne brine ga ni baš najbolja situacija s kartonima. Benjamin Čolić je suspendiran, a Pero Stojkić, Ognjen Todorović, Miloš Filipović, Miloš Žeravica i Jasmin Mešanović petorica su igrača kojima u slučaju žutog kartona slijedi suspenzija - za gostovanje Radniku. Potencijalne suspenzije sigurno su detalji na koje treba obratiti pozornost, ali Goran smatra da u ovoj fazi prvenstva previše prostora za kalkulacije jednostavno više nema.

- Imamo dosta problema s kartonima i svaka nam utakmica potencijalno može oduzeti važnog igrača. Ali s druge strane, imamo stvarno širok kadar pa uvijek možemo nadomjestiti one koji nedostaju.

Dnevni list