Goran Karačić: Nadam se da ću se jednoga dana vratiti u Zrinjski

goran karačić
Evo što o prvim dojmovima u svom novom klubu za naš portal HERCEGOVINA.info kaže Goran.

U Turskoj si već nekoliko dana, pa kakvi su prvi utisci?

Prvi utisci su fenomenalni, uvjeti za rad su perfektni treneri su odlični, kao i igrači u klubu.

Tvoj odlazak u Tursku poklopio se da terorističkim napadom u Instambulu. Kako je to izgledalo?

Pa to je izgledao kao jedan horor i stvarno je bilo teško. U tim trenucima sam ja trebao da letim za Adanu, al mi je let odmah premjesten za sutra.

Kako je obitelj reagirala na to da ideš u Tursku?

Obitelj se složila da je moja ponuda za Adanaspor bila odlična i nisam je mogao odbiti.

Adanaspor? Kakav je to klub po tebi, koje su im ambicije?

Adanaspor je jedan odličan klub s juga Turske. Ambicije su da se ostane u ovoj ligi koja je veoma jaka, ali mi imamo širok kadar igrača da možemo iz prikrajka doći do prvih šest mjesta u ligi.

Zrinjski i Adanaspor Ima li nekih sličnosti? Znam da je teško, ali možeš li povući neku paralelu između nogometa u Turskoj sa ovim u BiH?

Pa to je teško usporediti prvo financijski jer je Turska puno bolje plaćena liga i svi znamo kakvi tu igrači dolaze, te se stvarno to ne može porediti.

Ima li Zrinjski nasljednika među vratnicima sada kada si ti napustio klub?

Naravno da ima to su moja dvojica prijatelja Nikola Vasilj i Krešimir Bandić. Čiitav život radimo zajedno i to su golmani za visoke domete. Nadam se da ce jedan od njiih stati na vrata već protiv Legije.

Navijači žale za tvojim odlaskom i sigurno je da ćeš nedostajati momčadi?

Zrinjski je jedini klub koji se voli u životu, Dobio sam puno poruka potpore od navijača, a  bilo je i nekih ružnih poruka. Ovim putem bih želio pozdraviti prave navijače Zrinjskog što su bili uz nas kad je išlo i kad nije.

Kao najbolji vratar PL BiH zavrijedio si poziv u reprezentaciju. Nadaš li se da ćeš i dalje biti u kadru Mehmeda Baždaravića.?

Na meni je da se trudim i da radim i da se što bolje pokažem u Turskoj ligi, pa se  nadam de neće promaći ni novi poziv.

Ima li neki detalj ili utakmica koju ćeš posebno pamtiti koju i igrao u dresu Zrinsjkog?

Svaka mi je utakmica u dresu Zrinjskog zaista draga, ali najviše cu pamtiti utakmice protiv Željezničara doma i protiv Širokog Brijega na Pecari.

Nema sumnje da je pred tobom sjajna karijera, ali namjeravaš li se jednoga dana vratiti u Zrinjski?

 Nadam se da ću jednoga dana karijeru zvršiti u svom Zrinjskom, ali za sada je rano pričati o tome.

Evo za kraj poruka navijačima koji su uvijek bili uz tebe?

Lijep pozdrav svim našim navijačima, pogotovo Ultrasima. Pozivam ih da svi zajedno bodrimo Zrinjski protiv Legije, ja nažalost neću biti tu nego ću  to morati preko laptopa. Ovom bi prilikom poželio sreću svojim bivšim suigračima porukom:  Vjerujem u vas i samo hrabro do pobijede!