FOTO  Goran Karačić: Ginut ćemo za svaku loptu u nastavku sezone

goran karačić
Njegova dva starija brata su odlični rukometaši koji su ovih dana bili u centru pozornosti sportskog svijeta, ali i Goraj je odličan vratar kome svi predviđaju sjajnu budućnost.

Evo što o tome kaže Goran za naš portal HERCEGOVINA.info:

Evo kao prvo kako obitelj Karačić proživljava ove rukometne dane?

Sigurno da je cijela obitelj zadovoljna i ponosna na uspjehe moje braće, pomno se prati svaka utakmica sa draži koju još nikad nismo osjetili. Ovom prilikom bi svom bratu Igoru poželio sreću protiv Poljske i da pokaže po tko zna koji put zašto je svako drugo kolo najbolji srednji bek lige prvaka i makedonskog Vardara.

Ti si pozvan u U 19 reprezentaciju BiH. Možeš li nam reći o kakvom se okupljanju radilo?

Pozvan sam za U19 reprezentaciju BiH, svrha oklupljanja je bila da se provjere igrači koji igraju u inozemstvu, jer naša reprezentacija već ima svoj kostur ekipe i dobro bi nam došla pojačanja na par mjesta.

Da li si ti osobno zadovoljan svojom formom u prvoj polusezoni?

Svojom formom u prvome dijelu prvenstva mogu biti zadovoljan, jer je ekipa igrala dobro pa tako sam i ja dolazio do izražaja.

Kako komentiraš igru juniora Zrinjskog u tom prvom dijelu sezone, i da li je po tebi polusezona bila uspješna?

Mogu reći da je igra juniora Zrinjskog bila solidna,  odavno se zna da mostarci najbolji nogometaši. Moji suigrači su pokazali da možemo ostati u vrhu čak kada niko nije vjerovao u nas, i završili smo treći na ljestvici omladinske premijer lige BiH, a uz malo sreće smo mogli doći do druge pozicije.

Koliko mogu mladi Plemići u drugom dijelu sezone. Da li je konačno vrijeme da titula juniorskih prvaka dođe pod Bijeli Brijeg?

Ne znam,  mi smo svake godine u vrhu i nikako nemamo sreće za taj zadnji korak da donesemo pod Bijeli Brijeg trofej prvaka BiH. Mogu obećati da ćemo se u drugoj polusezoni boriti tako da ginemo za svaku loptu i da taj pokal donesemo u naš grad.

U čemu je zapravo tajna dobrih vratara u Mostaru?

Mostarci su uvijek imali dobre golmane, i to je taj neki lanac koji se pravi već duže vremena. Ja stvarno moram pohvaliti trenere golmana u HŠK ZRINJSKI Dragu Bokšića, Vinka Martinovića, Igora Melhera i Feđu Kulagića, svaki od njih utiče na naš rad i svaki nam nešto dobro pokaže iz njihovih karijera.

Lani si kao najmlađi nogometaš potpisao ugovor sa Zrinjskim. Da li su ti trenutne ambicije vezane isključivo za Zrinjski ?

Prošle godine u ovo vrijeme potpisao sam kao najmlađi igrac profesionalni ugovor, ovo pola godine još dok branim za juniore sam fokusiran samo na rad u HŠK Zrinjski, a na ljeto bi ako Bog da imam nekih ponuda mogao otići, ali ako to ne uspijem sigurno da ću sa velikom željom nositi grb svog najdražeg kluba.

Evo za kraj poruka našim čitateljima?

Poruka navijačima je da nas nastave bodriti kao i do sada, i neka dođu pogledati kadete i juniore Zrinjskog jer tu ima sigurno odlični igrača koji mogu biti budućnost kluba.

HERCEGOVINA.info