Goca Jurić: Tko je taj Manchester City? Dinamo je veći klub!

goca jurić, Dinamo

Dinamo u utorak u 21 sat na Etihadu protiv Manchester Cityja igra susret 2. kola skupine C Lige prvaka.

Momčad Nenada Bjelice stigla je u Englesku uvjerena da može iznenaditi favorizirani City. Sve osim pobjede engleskog prvaka na Etihadu bila bi golema senzacija, ali neki bivši Dinamovi igrači se s takvom tezom ne slažu. Jedan od njih je legendarni Goran Jurić koji je krajem devedesetih godina predvodio Dinamovu obranu. Prije 20 godina Dinamo je na Old Traffordu odigrao 0:0 s tadašnjim europskim prvakom Manchester Unitedom. Jurić je bio na terenu u utakmici koja se i danas prepričava među navijačima Dinama.

"Naša ekipa 1999. godine na Old Trafford je krenula s velikim respektom, ali se nikog nismo bojali i zato smo dobro prošli. Bili smo strašna klapa, a bez zajedništva ne možeš ništa. Danas u Dinamovoj momčadi vidim nekoliko frajera, ali oni su veći frajeri na terenu nego izvan njega. Bolja su momčad nego što smo bili mi", ističe Jurić.

"Imaju svu lovu ovog svijeta, a ne mogu osvojiti ono što žele"

Momčad Manchester Cityja vrijedi milijardu i 280 milijuna eura, ali Jurić nas uvjerava da se Dinamo može nositi s igračima koje vodi Pep Guardiola, piše Index.

"Za mene neće biti nikakvo iznenađenje ako Dinamo ostane neporažen. Zašto bi izgubili? Ma tko je Manchester City? Tko su oni?" povisio je glas legendarni stoper Dinama i u dahu nastavio:

"Dinamo je uvijek Dinamo. Poštujem City, svaka njima čast. To je jedna od najjačih momčadi na svijetu, ali Dinamo je veći klub. Ima veću povijest, stvorio je više igrača, a oni samo troše milijarde. Imaju svu lovu na svijetu, ali ne mogu osvojiti ono što žele."

Dinamo je u 1. kolu razbio Atalantu 4:0 i najavio da će se potući za još jedno proljeće u Europi. Put je dug, ali Jurić nimalo ne sumnja u momčad Nenada Bjelice.

"Ovakve utakmice igraju se srcem, mudima i glavom, a ovaj Dinamo sve to ima. Protiv Atalante smo startali fenomenalno i pokazali koliko smo jaki. U momčadi baš sve štima. Uvjeren sam da Bjelica i njegovi dečki imaju šansu za dobar rezultat Etihadu. Jebena smo momčad!" zaključio je Jurić, prenosi Index.