Gavran: Sloga je pokazala da ima ozbiljnu momčad

zrinjski sloga
Spram prvog dijela sezone momčad je ostala bez veznjaka Jure Glavine, koji je bio jedan od ključnih nogometaša tima u prvom dijelu, iskusnog i startnog stopera Jurice Karabatića, te Franje Ćuže i Antonija Miličevića. Osim toga šef struke Boris Gavran u ovom trenutku ne može računati ni na ozlijeđenog prvog strijelca lige (15 golova u 10 nastupa) Mirka Jelčića (koljeno) i Fabijana Kraljevića (tetiva) te Nedžada Serdarevića koji ima gripu.

- Gledamo imati što više naših, domaćih i mladih igrača. Imamo dobru okosnicu prve momčadi, a ostalo nastojimo popuniti. Zadovoljan sam ekipom, a možda nam trebaju još jedan ili dva igrača ukoliko se pojave u nadolazećem razdoblju, vezni i stoper, tvrdi Boris Gavran.

U momčad su kao prinove koje se tek trebaju dokazati stigla dva Brazilca, Tiago i Adriano, zatim iskusni napadač Blagaja, Valentino Mazreku, koji je jesenas zabio 10 golova, te Marko Markov iz Troglava.

- Mazreku nam dosta znači, posebno u ovom trenutku kad je ozlijeđen Jelčić, kaže Gavran.

- Još to nije konačan popis igrača, pokušavamo se bazirati na domaće iz našeg pogona i pružiti im šansu da vidimo koliko mogu, a one sa strane svesti na što manji broj, dodao je.

Sloga je odigrala i dvije utakmice s premierligašima pa su od Željezničara izgubili 2:0, a s Čelikom remizirali (0:0).

- S Čelikom smo odigrali odličnu utakmicu i pokazali da se možemo nositi s premierligaškim ekipama. Trkački smo dobro odradili, a to nam je bio prioritet.
Fizički smo parirali Čeliku i ukupno se pokazali u dobrom svjetlu. Iako smo oslabljeni, momci koji su igrali, pogotovo u prvih 65 - 70 minuta, pokazali su da imamo jednu ozbiljnu ekipu, smatra Gavran.

U utorak (14.30 sati) će Sloga na stadionu Babovac u Ljubuškom igrati s tuzlanskom Slobodom.

- Za ostale test-mečeve smo u pregovorima. Dvije utakmice su nam propale zbog nevremena, s Hrvatskim dragovoljcem i konjičkim Igmanom. Zasad sam stvarno zadovoljan kako momci rade, nemam nikakvih zamjerki i mislim da smo na pravom putu, zaključio je Boris Gavran.

Fokusirani smo potpuno na sebe

Ljubušaci su jesenas u 13 utakmica ostvarili 11 pobjeda te 2 remija (35 bodova), uz gol-razliku 54:8, odnosno prosječno više od 4 pogotka po meču. To ih je spram prvog konkurenta Posušja izdvojilo na 6 bodova, dok su Tomislavu pobjegli za 7. Proljetni dio prvenstva u Drugoj ligi FBiH Jug započinje 14./15. ožujka.

- Iskreno, ne pratim previše konkurenciju. Uz dužno poštovanje prema svim ekipama, mi se moramo fokusirati na sebe, odlučujemo sami o sebi i tako se postavljamo. Imamo još dosta vremena za pripremu, rekao je Gavran.

Dnevni list