Gabrijel Boban: 'Brata i tatu neću preboljeti, a spas sam našao u vjeri i Bogu'

Gabrijel Boban, hnk osijek
 Stvarno mi ovo priznanje puno znači, sretan sam i ponosan, a ovo mi je sada dodatni motiv da u budućnosti idem još jače i još bolje. Iskreno, nisam se nadao toj nagradi, ma nisam niti razmišljao o tome, zbog toga mi je to sve skupa još draže, kaže Gabrijel Boban, kojem je Kohorta uručila nagradu za najboljeg igrača godine, piše 24sata.hr.

Što se Gabrijela tiče, vrlo teške godine. U kratkom vremenu ostao je bez oca i brata Brune, koji je preminuo na terenu, ali pronašao je snagu i brzo se vratio vrhunskim partijama.

- Normalno da mi je i dalje teško, jako teško, to se ne može niti opisati riječima. Tko zna kad će i hoće li ikad ta bol uopće proći, ali neku dodatnu snagu pronašao sam u vjeri i Bogu. I pokušavam iz sebe izvući maksimum. Sad igram za oca i brata, oni su mi i dalje najveća snaga i podrška, ali i dodatna energija za još veće uspjehe u karijeri. Zbog njih želim biti još bolji - kaže Gabrijel, koji ne dvoji ni trenutka kad treba odabrati trenutak koji će pamtiti iz ove sezone.

- Za mene su daleko najemotivniji trenuci bili kad sam se vratio poslije obiteljske tragedije u kojoj sam izgubio brata i zabio gol Istri. A onda je, poslije toga, stigao i gol za pobjedu protiv Dinama. Te ću trenutke zauvijek pamtiti - ističe Boban.

Pamtit će i Osječani ovu sezonu, iako su ambicije bile i više od četvrtog mjesta, na kojem će i završiti na kraju prvenstva, no Gabrijel je s igračke strane imao težak uvod u sezonu:

- Ne bih se više vraćao u tako daleku prošlost, niti u stvari koje su se tada događale prošloga ljeta, a bilo je tu svega. Preskočio sam i neke europske utakmice, pa smo nesretno ispali od te Austrije Beč, a ja sam opet na kraju skupio dovoljno utakmica, te mislim da sam u kontinuitetu igrao dobro. Ali i opravdao očekivanja trenera. Šteta za sadašnju ozljedu, želim odigrati još ova posljednja dva kola na visokoj razini, odvesti Osijek do novih pobjeda. Žalim i za time što nismo dohvatili drugo ili treće mjesto, no Osijek je opet u Europi.

Inače, predsjednik Osijeka Ivan Meštrović jednom je prilikom rekao: "Da imamo 11 Bobana, osvojili bismo titulu"...

- Hvala mu na tome, veliko hvala predsjedniku na tako bombastičnoj izjavi, ali ne znam što bih ja sad tu komentirao. Ma vjerujte mi, kad smo svi maksimalno unutra, kada djelujemo kao momčad i igramo kao u Europi, Osijek može pobijediti svakoga. Pogotovo kad igramo svi za jednoga, jedan za sve. To nam mora biti jedini put i vodilja, kako u finišu ove, tako i iduće sezone - priča Boban.

I za kraj, razmišljate li sada o inozemstvu? Ili vam je u glavi samo Osijek?

- Ma svatko razmišlja o inozemstvu, iako mi je glupo nešto pričati u tom smjeru. Ako dođe ozbiljna ponuda, čelnici kluba i ja ćemo sjesti, razgovarati i zajednički se sve dogovoriti. Mislim da mogu biti zadovoljan svojom sezonom s obzirom na sve okolnosti. Na to koliko sam igrao i što sam sve prošao. Naravno, uvijek može i bolje, ali sam sebi bih za ovu sezonu dao prolaznu ocjenu - završio je Boban.