Gabeljani uručili Hajduku poziv za Ankovićev memorijal

Andrija Anković, GOŠK Gabela, Hajduk
Povod njihovog cjelodnevnog boravka u Splitu bilo je potpisivanje međunarodnog ugovora kojim "Torcida Gabela" ulazi u novi sustav Hajdukovog članstva. Na Poljudu su se sastali s predsjednikom Marinom Brbićem, članom Nadzornog odbora Nikolom Koceićem Bilanom i voditeljem Odjela za članstvo Jasenkom Ljubicom. Kao i većina društava prijatelja u Hrvatskoj, prema jučer potpisanom ugovoru novac od članarina Torcide Gabela (za sada njih 60-ak) idu direktno u Hajdukovu blagajnu.
Delegacija iz Gabele je ovaj dolazak iskoristila i za posjet grobu Andrije Ankovića, legendarnog napadača "bijelih" koji je rođen u ovom malom mjestu u Dolini Neretve. Vijenac na grob postavio je Ankovićev unuk, mladi Luka koji nastupa za juniore GOŠK-a.

Nakon toga nastavljeno je druženje u prostorijama Poljuda gdje je predsjednik GOŠK-a Pero Pavlović predao Marinu Brbiću poziv za nadolazeći "Memorijal Andrije Ankovića" koji bi se trebao odigrati 24. siječnja.

Hajduk je, podsjetimo, prošle godine osvojio ovaj turnir. Još uvijek nije sigurno hoće li "bijeli" zbog priprema moći nastupiti u navedenom terminu, no Gabeljani su spremni pomaknuti datum odigravanja za tjedan dana ukoliko bude potrebno.

U Gabeli se već odavno pripremaju za 34. Memorijal, pa je za početak turnira planiranopostavljanje već izrađene biste Andrije Ankovića, te otvaranje muzeja koji će nositi ime legendarnog napadača. Utakmicu s Hajdukom bi trebao otvoriti Marko Anković, brat Andrije Ankovića koji inače živi u Njemačkoj.

Dodajmo da je jučerašnje druženje završeno odigravanjem dviju prijateljske utakmice između juniora i kadeta Hajduka i Gabele.

Dalmacijanews