FUTSAL SENZACIJA: Najbolji igrač Svijeta potpisao za Split Tommy

Split Tommy, Futsal
Neto je s Brazilom osvojio Svjetsko prvenstvo 2012. koje se igralo u Tajlandu, a u velikom finalu srušio je Španjolce. Nagrađen je i Zlatnom loptom, nagradom za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, a treba nadodati i sedam postignutih pogodaka.

Karijeru je započeo u Brazilu, a svoje majstorije 2004. dolazi pokazati u LNFS. Bio je član Inter Movistara šest godina, a osim dva naslova prvaka Španjolske te isto toliko prvaka Europe pored imena ima i titulu najboljeg igrača LNFS-a iz 2008. Povratak u Brazil 2011. obilježio je svojim trećim priznanjem za najboljeg igrača brazilske lige, a titulu najboljeg ponio je i s Copa Americe, iste godine. Nakon toga ponovno odlazi u Europu, točnije u rusku Ugru. Iako se 2014. vraća u Brazil gdje nastupa zaCorinthians, Neto se u svojoj 35. godini odlučuje na dolazak u grad pod Marjanom.

Split Tommy je ovim zvučnim pojačanjem bacio rukavicu zagrebačkom Nacionalu koji u svoji redovima ima pregršt zvijezda i trenutno je vodeća momčad lige. Dolazak velikih zvučnih imena u naše velikane Split Tommy i Nacional Zagreb samo je dokaz da je hrvatska liga itekako privlačna i kvalitetna. Pred ludo proljeće i velika borba za naslov prvaka Hrvatske između splitskog i zagrebačkog prvoligaša.