Franko Andrijašević potpisao za Dinamo

Franko Andrijašević, Hajduk, GNK Dinamo Zagreb, transfer
Pregovori i transfer odvijali su se u potpunoj tajnosti, tako da da je vijest o prelasku ovog veznjaka s Poljuda u Maksimir iznenadila podjednako navijače Hajduka i Dinama.

Hajduk je ovim transferom dobio prijeko potreban novac za servisiranje tekućih obveza i podmirivanje dugova dosadašnjih uprava, a zadovoljni će biti i oni navijači koji su se plašili preranog odlaska još jednog igračkog bisera Andrije Balića za sitan iznos u Totenhaim. Ovime nisu riješeni Hajdukovi problemi, ali je vijest svakako olakšica klubu za prijelazni rok, zbog koje se igrači neće morati prodavati odmah, "na prvu loptu".

Franko Andrijašević (22) je sin legendarnog igrača Hajduka Stipe Andrijaševića, koji je u Hajduku od malih nogu. U prvu momčad upao je nakon što su ga povukli iz Dugopolja početkom 2012. godine, a navijači ga pamte po nekoliko izvrsnih utakmica s asistencijama i golovima, ali i po onim lošijima u kojima nije izgledao previše zainteresiran za igru. Ostat će upamćen i po tomu što je zbog vjenčanja propustio derbi sa Dinamom, krajem 2012., a sjenu na njegov boravak na Poljudu baca i odugovlačenje s potpisom posljednjeg ugovora, kada je, čekajući zadnji trenutak, dobio plaću od 100.000 eura i učešće u transferu. Spomenimo da je jedno vrijeme s druge strane pregovaračkog stola bio, između ostalih, i njegov otac, koji je tada bio pomoćnik Sergiju Krešiću, bivšem sportskom direktoru Hajduka, zbog čega se čak i sumnjalo kako je cijeli igrokaz odugovlačenja isceniran u svrhu dobivanja boljih uvjeta.

Bilo kako bilo, Franko će od sljedeće sezone svoju igračku karijeru nastaviti u Maksimiru.

nogometplus.net