Franjo Delić: Zrinjski je život i više od toga

Franjo Delić
Ovaj veliki uspjeh dovoljan je razlog za razgovor s Franjom, pa evo što kaže za naš portal.

Kao prvo čestitke na naslovu prvaka Njemačke.

"Hvala na čestitkama".

Kako je uopće došlo do toga da odeš u Njemačku?

"Teška srca sam napustio moj MOSTAR, ali zbog situacije u državi krenuo sam u Njemačku za poslom, a nakon nekog vremena i pronašao futsal klub".

Klub s kojim si osvojio naslov pun je igrača iz Mostara i Hercegovine. Tko je taj tko Vas je uspio okupiti na jednom mjestu?

"Da u klubu ima nas četvorica Mostaraca i možda mi je zato ova titula još draža. U klub sam stigao preko moga prijatelja Ivana Šljive Knezovica koji me preporučio ljudima iz kluba i ja mislim da sam im se odužio na pravi način TITULOM PRVAKA".

Možeš li nam usporediti Njemačku ligu s našom domaćom?

"Što se tiče liga mislim da njemačka još zaostaje za bih futsalom, ali njemačka liga napreduje iz godine u godinu sto se tiče kvalitete i svih ostali stvari bez koji jedan klub ne može funkcionirati. Ljudi u savezu bih se trebaju ugledati na njemačku po pitanju organizacije i uvjeta u kojim igraju klubovi",

U svojoj karijeri nastupao si za mnoge klubove, kako u velikom, tako i u malom nogometu, i kako se čini sada si na vrhuncu karijere, U čemu je tajna tvog uspjeha?

"Za uspjeh nema neke posebne tajne sem da nikada nisam odustajao u životu ,a svi koji me znaju i poznaju znaju da je meni nogomet sve i evo meni je nagrada za sve došla u poznim godinama i hvala Bogu na ovome poklonu".

Osobno znam koliko ti znači Mostar i Zrinjski. I onda ne mogu da ne upitam kako se naši domaći igrači malo cijene i moraju sreću potražiti na drugom mjestu?

"Meni je Zrinja sve, moja prva ljubav i zato me boli gledati da naši momci  moraju ići iz svoga kluba, a neki drugi grači zauzimaju njihovo mjesto u svetom dresu. Mislim da se svi navijači ZRINJE slažu sa mnom".

I tvoj brat se okitio rukometnim naslovom. Imate dosta razloga za slavlje ove godine?

"Znači u dva dana 2 titule u istu obitelj idu, mislim da se malo obitelji može pohvaliti sa tim. ali da mogu birati između mene i brata uvijek bih volio da on osvoji titulu, a ne ja jer mislim da je zaslužio sve to više od mene. Slavit će se naravno i ima puno razloga za slavlje".

Kakvi su ti planovi u nastavku karijere?

"Istekao mi je ugovor u klubu sad moramo sjesti i dogovoriti se za dalje. Vidjet ćemo što nosi budućnost".

Za kraj imaš li neku poruku za naše čitatelje?

"Za kraj samo Zrinjski je život i više od toga"!