FOTO  Franjo Delić: Branitelj može i do Premijer lige

Momčad je u prvom dijelu prvenstva zauzela visoku treću poziciji na ljestvici, a o planovima za nastavak sezone smo popričali sa jednim od najboljih igrača Branitelja Franjom Delićem.

Bilo je govora da se ove sezone vraćaš u Leotar, pa što se u stvari desilo?

Bilo je priče da bi mogao preći u Leotar, ali čelnici Branitelja nisu dali zeleno svjetlo da napustim klub i željeli su da ostanem sa ovom podmladđenom ekipom da napravimo bolji rezultat u drugom dijelu prvenstva, pa čak i da napravimo korak više, a to je plasman u Premijer ligu.

Branitelj je u prvoj pripremnoj utakmici svladao Velež, pa možeš li prokomentirati tu utakmicu?

Svladali smo Velež u prvoj pripremnoj utakmici, trener je izveo najači sastav u tom trenutku i momci su pokazali da mogu sa svima da igraju. Posebno bih pohvalio ove mlađe momke koji su priključeni iz naše škole i vidi se da klub ima budućnost. Utakmica kao utakmica mislim da smo mi bili bolji cijelim tijekom cijele utakmice i da je rezultat na kraju bio realan.

U kakvom sastavu ulazi Branitelj u ovi godinu, da li ima igračkih promjena?

Došla su tri nova igrača koje poznajem od ranije i mislim da će Branitelj biti jači nego u prvom dijelu prvensta, iako smo izgubili jednog kvalitetnog igrača Alana.

Može li Branitelj napraviti još jedan iskorak i plasirati se u Premijer ligu?

Mislim da Branitelj može napraviti korak više, nakon razgovora sa gospodinom Vukojom zaključio sam da i on želi isto što i mi igrači i treneri, a to je da se još jednom upišemo u povjest kluba ulaskom u Premijer ligu. Mislim da imamo kvalitet i što je najvažnije nema nikakvih problema oko primanja,a to je danas jako važno u ovakvim vremenima.

Bio si u Zrinjskom, Leotaru i Branitelju. Možeš li povući neku paralelu između tih klubova?

Zrinjski i Leotar imaju svoju dugu povjest, a mi smo mali klub, i tek smo na putu da postanemo ozbiljan klub u svim segmentima. Već sada smo u organizaciji kluba ispred pola premijerligaša, mala je razlika i u kvaliteti pojedinih igrača, ali sve se to nadoknadi radom i disciplinom, tako da je sve to blizu jedno drugom.

Da li si ti zadovoljan svojim igrama i statusom u momčadi?


Igrama i stausom sam zadovoljan za sada, a što će biti u budućnosti vidjet ćemo. Sada mu je samo bitno da me zdravlje služi, i bit će sve ok.

Kakvi su tvoji planovi za nastavak karijere?

Imam ugovor sa Braniteljem do ljeta, a poslije ćemo vidjeti što i kako dalje. Imam 27 godina i razmišljam polako o tome da upišem trenersku školu.

Poruka našim čitateljima?

Poručujem čitateljima da i dalje prate naljbolji portal hercegovina.info i da dođu na utakmice HNK Branitelja jer imat će što da vide.

hercegovina.info