FOTO  Široki Brijeg - Željezničar 4:1

NK Široki Brijeg, FK Željezničar, Premijer liga BiH

Na Pecari se okupilo oko 1500 gledatelja te oko 500 Škripara koji su proslavili 14. Obljetnicu.

Treneri Ištuk i Osim su izveli sljedeće momčadi na teren:

NK Široki Brijeg: Bandović, Souza, Barišić, Ćutuk, Brekalo, Alves, Ivanković, santos, Šilić, Roskam, Zakarić. Trener Ivo Ištuk

FK Željezničar: Šehić, Čolić, Radovanović, Marković, Bogičević, Zeba, Ćulum, Bešlija, Svraka, Mešić, Popović.  Trener Amar Osim

Široki je odlično otvorio utakmicu. U 3 minuti Wagner je izborio indirektan udarac na 18 metara što je Šilić po kozna koji put pretvorio u zgoditak za rano vodstvo Širokog Brijega od 1:0. U 10 minuti Wagner je prošao odlično po desnoj strani i iz izgledne situacije nije uspio dodati loptu za usamljenog Šilića.

U 12 minuti budi se i Željezničar, dobra akcija Bešlije koji je ubacio sa desne strane ali Ćutuk je najviši u skoku.  Dvije minute poslije šutira Bešlija ali lopta se od bloka odbija u aut. U nastavku je šutirao Popović i izborio korner iz kojeg sa 20 metara šutira Čolić ali preko gola. U 16 minuti dobra akcija Širokog, lopta dolazi do Santosa koji šutira ravno u golmana gostiju Šehića.  U 17 minuti Široki povisuje na 2:0, korner za Široki je izveo Šilić, Roskam dobro skače i zabija za 2:0.

U 21 minuti gosti su imali slobodan udarac sa 25 metara ali Bogičević puca visoko preko gola. U 25 minuti novi prekid za goste na 30 metara kojeg  je izveo Zeba ali je domaći vratar Bandović pravovremen. U 27 minuti bilježimo dobar šut Renata po sredini gola te Roskama iz kojeg Široki dolazi do kornera. Šilić je ponovno sjajno izveo korner ali Wagner je za malo neprecizan.

Vrijedi istaći i pohvaliti navijanje Škripara koji slave svoju 14 obljetnicu.

U 30 minuti zbog naguravnja su požutili Ćulum i Ćutuk te minut poslije Ivanković zbog oštrog starta na gostujućem igraču. U 31 minuti bilježimo dolazak oko 100 gostujućih navijača na stadion.  U 33 minuti novi žuti karton je dobio igrač Širokog Zakarić. U 36 minuti dobar prodor Šilića po lijevoj strani iz kojeg je izborio korner kojeg sam ponovno odlično izvodi a Wagner je ponovno za malo glavom neprecizan.  U 38 minuti bilježimo dobru dugu akciju Širokog iz koje Roskam šutira tik pokraj gola.

U 43 minuti kontra Širokog kao iz užbenika za 3:0. Santos je dao za odličnog Šilića loptu na lijevu stranu koji je preciznim centaršutom na drugoj stativi pronašao Roskama koji zabija za visoko i zasluženo vodstvo Širokog od 3:0. Nakon odigranih prvih 45 minuta trener domaćih Ištuk morao je biti prezadovoljan rezultatom i igrom Širokog dok Osim je na poluvremenu imao sigurno puno toga za reći svojim igračima.

U nastavku susreta osim je napravio dvije izmjene, u igru su ušli Stanić i Savić a izašli su Ćulum i Marković. Igrači Širokog su prepustili  inicjativu igračima Željezničara i čekali svoju priliku iz kontra napada. Tako u 50 minuti jednu dobru je iskoristio Roskam i prebacio loptom Šehića ali Bogičević krajnjim naporom izbacuje loptu u korner. U 52 minuti dobar centaršut Roskama za Barišića koji šutira glavom u golmana Šehića.

U 55 minuti Barišić je dobio žuti kartog zbog oštrog starta. U 56 minuti penal za goste, nakon izvedenog kornera sudac Pajić je zbog naguravanja dosudio najstrožu kaznu a izvođač Zeba siguran za smanjenje vodstva od 1:3.

U 60 minuti bilježimo dobar šut Ivankovića, lopta se od odbrane odbila u korner iz kojeg Šilić oštro ubacuje a gosti dobro skaču. U 63 minuti novi korner za Široki, ponovno izvođač Šilić, lopta dolazi doIvankovića koji šutira u Šehića. U 64 minuti požutio je Bogičević zbog oštrog starta nad Roskamom.

U 67 minuti bilježimo bakljadu Škripara da bi minut poslije Roskam svojim trećim golom Hattrickom  na asistenciju Wagnera povećao vodsvo Širokog na uvjerljivih 4:1.

U 73 minuti prva izmjena kod Širokog iz igre je izašao sjajni Šilić a ušao Weitzer. U 78 minuti bilježimo dobru priliku Ivankovića koji je neprecizan iz izgledne situacije. U 81 minuti iz igre kod gostiju izlazi Čolić a ulazi Višća. Do kraja utakmice vrijedistaći jednu dobru priliku Ćutuka koji je zamalo neprecizan te izmjenu kod domaćina, iz igre je izašao Wagner a ušao Ćorić.

Više nego zaslužena pobjeda Širokog.

Široki - Željezničar 4:1, (3) Šilić 1:0, (17) Roskam 2:0, 43 (Roskam) 3:0, (31) Zeba 3:1, (67) Roskam 4:1.