FOTO  Kadeti Hajduka do naslova prvaka bez primljenog pogotka

nogomet
Sa tri uvjerljive pobjede i bez primljenog pogotka mladi su se splitski ''bili tići'' prosto prošetali do naslova pobjednika. U finalnom susretu do nogu su potukli vršnjake iz HNK ''Brotnjo''' Čitluk, a krajnji rezultat od 4:0 mogao je biti i dosta uvjerljiviji. Mladi su Splićani prosto letjeli terenom i stvarali brojne prigode te tako pokazali da su s pravom među najboljim ekipama svoga uzrasta u Hrvatskoj.

Mrežu Čitlučana prvi je u 23. minuti utakmice načeo Tonći Mujan nakon odlično izvedene kontre Splićana. Do kraja poluvremena Splićani su povećali svoje vodstvo preko raspoloženog Frane Vladislavića. I u nastavku se vidjela samo igra u jednom pravcu, tj. prema vratima Brotnja, pa su za Hajduk do kraja još zabili Stipe Jakišić i Antonio Štimac.

Mladi nogometaši iz Čitluka očito su imali preveliki respekt, pa i strah prema vršnjacima iz moćnog Hajduka. Čitlučani su, očito, svoj maksimum dali igrajući u skupini B, gdje su na kraju bili bolji od Zrinjskog i Neretve iz Metkovića.

U utakmici za treće mjesto domaća ekipa HNK ''Čapljina'' je sa 2:0 bila je bolja od vršnjaka iz HŠK ''Zrinjski'' Mostar. Čapljince je u vodstvo europogotkom iz ''slobodnjaka'' sa skoro 30 metara doveo Mario Čerkez, a za konačnih 2:0 zabio je Toni Knežević.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je mladi splićanin Frane Vladislavić (NK Hajduk) koji je sa četiri pogotka i najbolji strijelac Prvog međunarodnog kadetskog nogometnog prvenstva Čapljina 2011.

Naslov najboljeg vratara zasluženo je ponio vratar HNK ''Čapljina'' Franjo Butnić, a za Fair play ekipu proglašen je HŠK ''Zrinjski'' Mostar.

Pobjednički pehar kapetanu Hajduka Josipu Radoševiću predao je prof. Željko Bonić, pomoćnik načelnika Općine Čapljina za društvene djelatnosti.

Na tribinama stadiona Bjelave jučer su finalnu utakmicu uz ostale pratili i Marin Ćorić - skaut Dinama iz Zagreba, njegov kolega Boro Jovanović - skaut splitskog Hajduka, Gordan Radić - FIFA licencirani menadžer, kao i Ozrenko Matić - povjerenik Dinama za Hercegovinu.

Organizator prvog međunarodnog kadetskog turnira Čapljina 2011 bio je HNK ''Čapljina'', a pokrovitelj načelnik Općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Medijski pokrovitelji turnira bili su Čapljinski portal, Brotnjo.info, LJ::portal, Bljesak.info, Hercegovina.info, HERC Vjesnik, Večernji list i Radio Čapljina.

Frano Matić | Večernji list