FOTO  HŠK Zrinjski - FK Rudar 1:0

HŠK Zrinjski, Premijer liga BiH, rudar prijedor
Sa obzirom na ružno vrijeme i posljednje rezultate Plemića veća posjeta se i nije mogla očekivati, a na stajanju su kao i uvijek bili vjerni Ultrasi koji su svoju momčad bodrili čitavu utakmicu, bez obzira na jaku kišu. Zrinjski je danas bio oslabljen, jer je kapetan Mario Ivanković zadobio povredu u utakmici koju su Plemići igrali u Banjaluci, a i Pavle Sušić je van stroja.

HŠK Zrinjski je nastupio u slijedećem sastavu:

Hadžić, Džidić, Rizvanović, M, Aničić, Stjepanović, Grabus, Zadro, Selimović, Lendrić, Pehar i Salčinović.

Gosti iz Prijedora su počeli sa ovim timom:

Tripić, Šodić, Dragić, Stakić, Jevtić, Kikić, Džafić, Žerić, Despotović, Kovačević, Kantar.

Utakmica je počela pritiskom Zrinjskog, ali nismo zabilježili neke izglednije prilike za Plemiće, što više gosti su imali izglednije šanse. Uglavnom se igralo na sredini terena, a lopta se nije mogla kontolirati na mokrom terenu. Gostujući igrači su za razliku od sličnih momčadi koje su gostovale u Mostaru nešto i pokušavali, ali i često bespotrebno ležali na mokrom travnjaku, Od pokušaja vrijedi samo izdvojiti udarac Salčinovića iz slobodnog udarca, te jedan pokušaj Lendrića, a to nije bilo dovoljno za promjenu rezultata, Sa druge strane gosti su imali tri ozbiljnija pokušaja, Prvi dio završio je tako rezultatom 0:0.

U drugi dio Zrinjski ulazi bez promjena u sastavu i već u 46 bilježimo dobre prilike preko Džidića, a u istom napadu nije uspio ni Zadro, Ni gosti ne ostaju dužni te imaju dobru šansu, ali Hadžić sjajno intervenira. Imao je Lendrić odličnu šansu kada je izašao sam pred vratara koji majstorski brani udarac mladog napadača Zrinjskog,

Prvu promjenu pravi Bloudek kada u igru ubacuje Dragičevića umjesto Pehara, a malo zatim i Đurić mijenja Selimovića. Promjene nisu donijele ništa novo te se igralo stihijskiprema vratima gostiju. Gledali smo jalove napade bez konkretnih akcija Zrinjskog, a gosti su pokušavali kontra udarima, sve tamo do 86 minute kada Dragičević poentira za 1:0 i pobjedu Zrinjskom.  Do kraja još jedna promjena kada umjesto Salčinovića  ulazi Zovko, i prilika gostiju koja ide pored vrata. Jedino što vrijedi istaći, osim pogotka  jesu Ultrasi koji su bodrili Plemiće cijelu utakmicu usprkos jakoj kiši. Utakmica i igra  će se brzo zaboraviti, a Zrinjski je osvojio tri boda koja su bila prijeko potrebna radi mira u ekipi.

Igra nije mogla zadovoljiti prisutne gledatelje, borbenosti nije manjkalo i ostat će zabilježeno da je trener Bloudek startao na domaćem terenu pobjedom protiv Rudara 1:0 koja je razveselila Ultrase koji su po tko zna koji puta bili najbolji pojedinac susreta.