FOTO  FK Željezničar - NK Široki Brijeg 2:1

FK Željezničar, NK Široki Brijeg, nogomet, BH Telecom Premijer liga BIH

Prvo poluvrijeme moglo je zadovoljiti publiku na lijepo popunjenoj Grbavici. Ekipe su se smjenjivale u napadima, a prvi su već u 2. minuti zaprijetili gosti, Šilić se nije snašao nakon velike pogreške domaće obrane koja je većim dijelom prvog dijela izgledala dosta nesigurno. Prvu veliku priliku za Želju propustio je Jamak. Prelijepu akciju i kombinaciju s Adilovićem i danas ponajbolji igrač domaćih nije završio golom, igrao se 9. minut. Desetak minuta poslije, Bekrić je imao veliku priliku, ali loše je šutirao i Bilobrk je uz tek male poteškoće ipak sačuvao svoju mrežu.

Isti igrač je u 38. minuti propustio najbolju šansu prvog dijela igre. Jamak ga je sjajno poslužio, a Bekrić sa svega 7 metara šutira pravo u golmana gostujućeg sastava. Već u sljedećem napadu, i gosti su zaprijetili, ali Antolović je siguran.
Na odmor se otišlo kod rezultata 0:0.

Već na samom početku nastavka, Plavi su poveli. Adilović je spustio loptu za Svraku koji iz neposredne blizine postiže gol za vodstvo domaćih i veliko slavlje Manijaka.
Primljeni gol nije pokolebao goste koji su i dalje igrali otvoreno i dobro. Donijelo im je to rezultat u 62. minuti. Lijepu akciju Širokog golom je završio bivši stanovnik Grbavice Dalibor Šilić.

Željo se potom u potpunosti preselio na protivničku polovicu terena, prijetio konstantno iz napada u napad, ali i gosti su se organizirano branili prijeteći povremeno iz opasnih kontranapada. Probao je menadžer Osim s izmjenama, Željo je uistinu činio sve da dođe do novog vodstva, ali sve je to izgledalo sporo, tromo ... Nevjerovatnu priliku propustio je Svraka promašivši gol s tri metra.
 
I onda, u 93. minuti, Bekrić postiže gol iz penala za erupciju oduševljenja u gledalištu. Titula će, dakle, prezimiti na Grbavici.

Foto: Branimir Prijak,radiosarajevo.ba