FOTO  FK Željezničar-NK Široki Brijeg 1:1 - 10.08.2014

željo-široki
Momčad s Pecare uvijek je dobro igrala na Željinom stadionu. Tako je bilo i večeras. Gosti su bili opasniji, imali veći broj izrazitih, dobrih prilika za golove, ali ne može se reći da je bod za Željezničar bio nezaslužen.

Plavi su bolje otvorili susret, ali su prvu pravu priliku imali gosti. Igrao se šesti minut kada je nakon greške Marijana Antolovića, Wagner šutirao iz indirektnog udarca, ali nije imao uspjeha.

Imao je tim Admira Adžema bolji posjed lopte i prividnu kontrolu igre, ali što im je to značilo. Za vodstvo gostiju pogodio je Brazilac Wagner nakon centaršuta Kožulja. Igrao se 14. minut meča.

Ipak, u 27. minuti bivši bh. prvak je izjednačio. Strijelac je bio defanzivac i novajlija Aleksandar Kosorić nakon jednog kornera. Činilo se tada da će domaći ipak ubaciti u brzinu više i stići do gola.

Veliku je priliku promašio Riad Bajić u 41. minuti, a rezultat se do kraja prvog dijela nije mijenjao.

U nastavku se očekivao pritisak Željezničara, ali je Široki bio bolji. Veliku je šansu promašio Neven Laštro u 49. minuti.

Pet minuta poslije, Goran Zakarić zabio je gol, ali sudija je svirao nedozvoljenu poziciju, bio je to jedini sporan moment u ovom dobrom meču.

Imao je sastav Slavena Muse još nekoliko dobrih situacija, neuhvatljiv je bio Wagner, nezgodan Zakarić, ali do gola ipak nisu stigli.

Plavi su, s druge strane, djelovali loše i neorganizovano uz tek jedan konkretan pokušaj preko kapitena Srđana Stanića.

Ostalo je, dakle, 1:1 u dobrom derbiju. Široki zasluženo nosi bod s jednog od najtežih gostovanja, dok će Željezničar morati mnogo bolje ukoliko želi ispuniti ponovo velike ambicije.

Željezničar: Antolović, Kvesić, Kosorić, Memija, Bajić, Stanić, Čolić, Sadiković, Zeljković, Jamak (Hasanović), Tomić (Turković).

Široki Brijeg: Soldo, Ćorić, Pehar, Marić (Ivanković), Zakarić, Wagner, Ćorluka (Ljubić), Kožulj, Brekalo, Laštro, Marković.

Foto i tekst

Radiosarajevo.ba