FOTO  FK Željezničar-NK Široki Brijeg 0:0

FK Željzničar, NK Široki Brijeg
Stadion: Grbavica. Gledatelja: 1.500. Sudac: Gigović Miloš (Gradiška). Žuti kartoni: Veselinović, Hajdarević (Željezničar), Matić, Enin (Široki Brijeg).

Željezničar: Fejzić, Stanić, Sipović, Bogićević, Pavić, Hajdarević, Sadiković (88. Osmanović), Mujezinović, Veselinović, Zajmović (67. Zec), Krpić. Trener: Amar Osim.

Široki Brijeg: Bilobrk, Ćorluka, Kovačić, Matić, Barišić, Enin, Babić (59. Pamić), Marić, Ćorić (82. Stanić), Marković, Petrović (70. Jurić). Trener: Goce Sedloski.

 Derbi susret 28. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Širokog Brijega na Grbavici završen je rezultatom 0:0.

Susret je protekao u terenskoj inicijativi domaćeg tima koji je imao mnogo više prilika, dok su se gosti uglavnom branili, mada su u finišu propustili veliku priliku da sa Grbavice odnesu sva tri boda.

Prvi put domaći su zaprijetili u 5. minuti preko Mujezinovića, koji je nakon centaršuta Zajmovića šutirao glavom pored gola. U 16. minuti Veselinović je ubaci iz slobodng udarca sa desne strane, u šesnaestercu je najviše skočio Krpić ali je pucao direktno u dobro postavljenog golmana Bilobrka.

Jedinu šansu u prvom dijelu Široki je imao u 26. minuti preko Babića, koji je šutirao sa 20 metara, oštro ali preko gola.

Najbolju priliku Željezničar je imao u 38. minuti. Sipović je izbjegao ofsajd zamku igrača gostujućeg tima i glavom zahvatio dubinsku loptu, ali je šutirao tik pored stative.

U drugom poluvremenu potpuna dominacija Željezničara koji su svim snagama nastojali doći do pogotka. U 55. minuti Sadikovića šutira sa 18 metara, ali preko gola. Tri minute kasnije Veselinović je dobro ubacio u peterac, Krpić je skočio i šutirao glavom, ali neprecizno. 

Asim Zec u 77. minuti pogodio je spoljni dio mreže, a u 83. minuti Simović propušta najbolju priliku za svoj tim kada šutira glavom, nakon ubacivanja Veselinovića, ali direktno u golmana Bilobrka.

Najbolju priliku na utakmici ipak su imali gosti u 84. minuti, kada je Jurić iskoristio grešku Sipovića i Bogićevića, izašao sam pred gol ali loše šutirao, direktno u golmana Fejzića.

 

Na kraju je ostalo 0:0 te su trećeplasirani Širokobriježani zadržali četiri boda prednosti nad Željezničarom koji je ostao na četvrtom mjestu.

FENA