FK Željezničar će prijaviti HŠK Zrinjski UEFA-i?

Stadion HŠK Zrinjski, FK Željezničar, FK Željezničar, NS BIH, FK Željezničar, odlasci, Stadion HŠK Zrinjski, FK Željzničar
FK Željezničar kao najorganiziraniji i najtrofejniji klub u BiH ima pravo i obavezu oglasiti se povodom događanja na utakmici u Bijeljini, a sve u interesu zaštite sporta i regularnosti natjecanja u Premijer ligi BiH.

Ovo priopćenje nije alibi za slabe igre u posljednjih nekoliko utakmica, nego ukazivanje na očigledne nepravilnosti i propuste koji se događaju.

Nevjerojatno je da se pitanje državnog prvaka rješava jednom nepoštenom sudačkom odlukom u korist HŠK Zrinjski u 94. minuti utakmice", stoji na početku priopćenja kluba s Grbavice.

Ono što sigurno očekuje sportska javnost u BiH je da adekvatno reagiraju odgovorni u NFSBiH, ali smatramo da o svemu trebaju biti upoznate i institucije UEFA-e, pa ćemo se zbog toga direktno obratiti krovnoj europskoj asocijaciji.

U tom kontekstu nemoguće je ignorirati činjenicu da se u slučaju sudačkih grešaka na utakmicama naše ekipe djelovalo ekspresno.

I nije ovo prvi put da se događaju ovakve stvari, dovoljno se sjetiti 2014. godine i načina na koji je tada HŠK Zrinjski stigao do presudne pobjede u dvoboju protiv Olimpica i na kraju osvojio titulu, a neke stvari isplivale na površinu u 'aferi cener'.

Osim toga, kako to da nogometaši Zrinjskog već slave titulu prvaka BiH, da li to znači da je i ishod utakmice u Mostaru Zrinjski - Sloboda već poznat? Po nama, nema unaprijed dobivenih utakmica, neovisno o kvalitetu protivnika. Stoga želimo da vjerujemo da će se u posljednjem kolu na fair i sportski način riješiti pitanje novog prvaka BiH te da će ekipa uvijek rječitog trenera Vlade Jagodića na travnjaku stadiona Pod Bijelim Brijegom obraniti vlastito dostojanstvo i boriti se časno i pošteno.

FK Željezničar se zalaže za jednake uvjete poslovanja i natjecanja svih klubova u BiH jer samo tako možemo ostvariti napredak i napraviti značajniji iskorak u europskim natjecanja i zbog toga ćemo cijeli slučaj prijaviti institucijama NFSBiH i UEFA, ali i pozvati nadležne državne organe da ispitaju sva ova događanja", kaže se  na kraju priopćenja za javnost Željezničara.