FK Velež: Balalić na posudbu u GOŠK iz Gabele

FK Velež, FK Slavija, FK Velež, FK Velež, fk olimpik, Velež, brest, pripreme, Damir Rovčanin, FK Velež
Produženje suradnje, potencijalna pojačanja, pripreme i sponzori sasvim dovoljno tema i za desetak ljudi, a ne samo za operativu Veleža. U uredu direktora „Rođenih", pored njega gotovo stalno je i neko iz Upravnog odbora tako da se može slobodno reći da kompletna uprava i administracija radi punom parom. A o današnjim efektima kratko je raportirao direktor Tanović.

- Pripremaju se ugovori, a shodno onome što smo i dogovorili sa igračima. Mislim da će kemijske olovke imati dosta posla u naredna tri dana, pomalo kroz osmijeh kaže prvi operativac „Rođenih" i dodaje:

- Velež definitivno od ovog ljeta izlazi na međunarodnu scenu, odnosno kad je riječ upravo o ovoj temi što i zanima naše navijače, a to je produženje ugovora i potpisi novih, mi izlazimo na međunarodno tržište. Osim Francuske, mi smo imali razgovore sa jednom agencijom iz Austrije, ali smo odlučili da ove ljetne pripreme ne idemo u Austriju iz jednostavnog razloga jer nebi igrali utakmice sa ekipama iz Bundeslige Austrije, već sa nekim niželigašima. To onda ne bi bile adekvatne provjere, te smo to pomakli za neki drugi period. Od ranije već imamo ponudu za Tursku i Burse na zimu. Uostalom sezona je pred nama i moramo do prozivke definirati igrački kadar. Normalno da ćemo u kasnijem periodu vidjeti šta nam nedostaje i to pokušati pronaći na tržištu, ali je vrlo važno da 80-90 % ekipe bude uključeno od početka u trenažni proces, kaže Tanović.

Iz marketinga kluba ističu da postoji mogućnost odigravanja prijateljskih utakmica tijekom sezone, u reprezentativnim pauzama, sa nekim od klubova upravo iz Austrije ili zemalja regiona.

Kad je u pitanju igrački kadar, jedan mladi nogometaš Veleža danas je dobio klubsko dopuštenje za posudbu. Riječ je o mladom napadaču Amaru Balaliću (19), koji nije imao preveliku minutažu ove sezone, te će biti posuđen novom premijerligašu GOŠK-u iz Gabele.

- Balalić je dobio potrebne papire od Veleža za posudbu od godinu dana u GOŠK. Nakon toga se ponovno vraća u Velež, jer i ima ugovor sa Veležom. Zimus je na posudbu u Igman otišao Halil Mahmutović i u Lokomotivu Amer Mahinić. Ovi igrači su imali dovoljan broj utakmica, što im je kao mladim igračima trebalo, te će se javiti na prozivku Veleža. Na njima je da se nametnu, a stručni stožer će procijeniti jesu li dovoljno igrački sazreli. Mladi Balalić je darovit igrač i mislim da mu treba igračkih minuta, a svakako da će biti pod našom pažnjom i dalje, ističe Tanović.

fkvelez.ba