FOTO  FK Velež 2006.godište uvjerljivi na DFA ligi

Velež generacija 2006.

(sve slike su u galeriji!)

Generacije 2005./06./07. su jedne od kvalitetnijih generacija koje FK Velež ima. Selekcija 05./06. nastupala je na jakom turniru u Sarajevu gdje su ostvarili odličan uspjeh plasiravši se u finale gdje su poraženi od FK Sarajeva.

Ipak posebna priča je generacija 2006./07. Mali Rođeni pružaju odlične igre na DFA ligi gdje se trenutno nalaze na vodećoj poziciji sa stopostotnim učinkom. Za te rezultate zaslužna je cijela ekipa, ali ipak najveće zasluge pripadaju najistaknutijim igračima - Pandur, Rahimić, Jugunović i Đuliman. Ujedno Omar Rahimić je i vodeći strijelac lige sa postignutim 21 pogotkom.

Uz igrače za odlične rezultate ove generacije najzaslužniji su i njihovi treneri, a to su Avdo Kalajdžić te mladi Ernad Čajdin.

"Smatram da je ovo jedna od najtalentiranijih generacija u Veležu. To se vidi i na njihovim rezultatima. Sa ovim radom koje imaju sada u najmlađim kategorijama te uz nadogradnju u starijim kategorijama, ali i uz marljiv rad mislim da dosta njih mogu postati pravi igrači" - kaže nam njihov trener Avdo Kalajdžić.

HERCEGOVINA.info