FK Sarajevo uspjelo ostvariti pobjedu na Pecari 0:3

NK Široki Brijeg, Stadion HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, fk zvijezda 09, FK Sarajevo, nk široki-sarajevo, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Željezničar
Derbi utakmica 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između NK Široki i FK Sarajevo (0:3) počela je opreznom igrom od strane oba tima. Prvih 20-ak minuta prvog poluvremena proteklo je u odmjeravanju snaga te igri uglavnom na sredini terena.

Od 25-minute i akcije Širokog nakon koje se Franjić spetljao u kaznenom prostoru gostiju počela je bolja igra domaćeg tima koji je do kraja poluvremena imao još nekoliko lijepih situacija. U 30. minuti dobra akcija Širokog no Jurić nije najbolje zahvatio loptu i Kovačević nije imao problema.

U 33. minuti Eliomar lijepo ubacuje no Franjić nije na vrijeme stigao na njegov ubačaj. Samo dvije minute kasnije sjajni Brazilac je prelijepom solo akcijom projurio lijevom stranom predriblavši nekoliko igrača Sarajeva no na kraju, nakon što je sve uradio maestralno, ne završava akciju pogotkom već šutira kraj gola.

Bila je to najbolja akcija i prilika viđena u prvom poluvremenu. Velkoski je u 37. minuti s 35 metara pokušao iznenaditi Bilobrka i bilo je to uglavnom sve viđeno od Sarajlija u prvom poluvremenu.

Sarajevo je zaprijetilo u 52. minuti preko Ahmetovića, da bi u 59. minuti gosti poveli. Bekić je centrirao, a Tatar pogodio.

Sedam minuta kasnije novi pogodak u mreži domaćih. Krasnu kontru Sarajeva povukao je Ahmetović, uposlio Hebibovića, a ovaj lagano pogodio mrežu Bilobrka. Nakon toga pogodak Ahmetovića i sve je bilo riješeno na Pecari.

Do kraja bez uzbuđenja i Sarajevo u treći dio sezone ulazi sa 11 bodova prednosti u odnosu na Zrinjski, dok je Široki Brijeg na četvrtom mjestu zbog lošijeg međusobnog susreta od Željezničara.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

NK Široki Brijeg - FK Sarajevo 0:3

Široki Brijeg: Bilobrk, Ćorić, Franjić, Eliomar, Marić, Jurić, Begonja, Hrkać, Perković, Marković, Enin

Sarajevo: Kovačević, Stanojević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Velkoski, Mujakić, Bekić, Crepulja, Halilović, Tatar.

ABCportal.info