FOTO  Rudar Kakanj – Branitelj Mostar 2:0

RUDAR: Šabić, Čeliković, Matović, Kubat A., Imamović, Kubat S., Topalović, Duvnjak, Sadiković, Kovač (od 45. Gafurović), Murić

BRANITELJ: Pandža, Vazgeč, Gagro, Renato (od 72. Suton), Margeta, Ferenc, Dragičević, Eminović (od 57. Pinjuh M.), Pinjuh A., Aničić, Marić (od 57. Slišković)

U dobroj utakmici pred 800 gledatelja domaćin je zasluženo pobijedio Branitelj koji je u ovaj susret ušao oslabljen neigranjem nekoliko prvotimaca.

Početak utakmice protekao je u ispitivanju snaga, a prvi su zaprijetili domaćini u 20.minuti kada je Sadiković neometan sa nekoliko metara promašio gol. Branitelj je uzvratio udarcem Renata u 35.minuti.

43. minuta donijela je priliku za goste, ali Pinjuh kasni na centaršut Renata. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena još jedna stopostotna šansa za Rudar, kada udarac Duvnjaka odlično brani raspoloženi Pandža.

Drugo poluvrijeme domaćin je krenuo agresivnije i zaprijetio udarcem Gafurovića čiji udarac još jednom brani Pandža.

U 53.minuti gužva u kaznenom prostoru, lopta pogađa u ruku jednog gostujućeg igrača, a sudac pokazuje na bijelu točku. Uspješan je bio Gafurović koji zabija za 1:0.

Rudar je povećao prednost u 67.minuti kada je Gafurović prihvatio jednu loptu na 20tak metara i preciznim udarcem u donji lijevi kut pogodio za 2:0.

U 75.min Branitelj ostaje s igračem manje kada teren zbog teške ozljede napušta Dragičević (iskočilo rame), a gostujući trener je napravio sve izmjene. Do kraja Branitelj je nastojao smanjiti rezultat, najbolju šansu imao je u 93.minuti ali domaći golman uspio je obraniti odličan udarac Pinjuha.