FOTO  FK Borac-FK Sarajevo 0:0

Borac-Sarajevo
Domaći tim imao je više od igre. S druge strane, prvi šef struke Sarajeva Robert Jarni postavio je defanzivnu taktiku, a njegovi izabranici u bojažljivoj igri stigli su do boda. U ovoj utakmici, kao i u prethodnim, Sarajevo je pokazalo dosta blijedu i bezidjenu igru.

U uvodnim minutama igralo se između dva šesnaesterca, a gostima iz Sarajevo prvo je zaprijetio Vladan Grujić u 20. minutu. Šutirao je sa nekih 20 metara, ali je Delač uhvatio loptu. Igrala se 29. minuta kada se Subić lako riješio Trivunovića i šutirao. Ipak, lopta odlazi pored stative. Samo dvije minute poslije Krste Velkosi izlazi "oči u oči" sa Asmirom Avdukićem. Dobro šutira, ali lopta pogađa stativu i odbija se u polje.

Do kraja prvog poluvremena domaći su imali inicijativu, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol bordo tima. Šansu za Sarajevo propustio je Jajalo u 43. minute, kada mlako šutira. Strateg Sarajeva je umjesto Cimirota u drugom poluvremenu ubacio Kovačevića.

U nastavku domaći kreću snažnije. Handžić testira Delača u 49. minute iz slobodnjaka, ali čuvar mreže gostiju loptu izbija u korner. U 55. minutu Sarajevo postiže pogodak, ali je opravdano poništen zbog ofsajda. Igrala se 61. minuta kada je strateg tima s Koševa u igru ubacio nekadašnjeg igrača Borca - Nemanju Bilbiju.

Ipak, domaći su igrali dosta hrabrije. Nastavljali su atake prema golu gostiju. S druge strane, strateg Sarajeva Robert Jarni postavio je defanzivnu taktiku. Izuzetno bojažljiva igra gostiju iako su im bodovi bili prijeko potrebni u borbi za vrh. U 74. minutu nekorektni Haris Handžić nasrnuo je bez potrebe na Bojana Puzigaću i zaradio je žuti karton.

U 80. minute Puzigaća spašava skoro siguran pogodak izblokiravši šut jednog igrača Borca. U posljednjih 10 minuta igralo se između dva šesnaesterca. Posljednju šansu propusti je Vule Trivunović u 90. minuti.

Borac - Sarajevo 0:0

Gradski stadion u Banjoj Luci, Gledatelja: 3.000, Žuti kartoni: Haris Handžić, Siniša Dujaković, Mladen Žižović, Vladan Grujić; Bojan Puzigaća, Vule Trivunović, Nemanja Bilbija.

Borac: Avdukić, Radulović(Kunić), Jevtić, Žižović, Predragović(Žuržinov), Grahovac, Dujaković, Đajić, Subić, Grujić, Handžić Trener: Vinko Marinović

Sarajevo: Delač, Tatomirović, Dupovac, Trivunović, Puzigaća, Jajalo, Cimirot(Kovačević), Purić(Vusljanin), Stojčev(Bilbija), Todorović, Velkoski Trener: Robert Jarni

sportlive.ba