FOTO  Filip Dujmović:Trenutak kada sam obukao dres Zrinjskog je ostvarenje mog sna

Kadeti Zrinjski-Sloboda
...ostvarivši plasman na Europsko prvenstvo. Evo što nakon toga za naš portal kaže Filip.

Kao prvo čestitke na uspjehu sa kadetskom reprezentacijom BiH?

Hvala na čestitkama.

Da li ste ste se ti i suigrači nadali ovako velikom uspjehu?

Kada smo krenuli na put svi smo zajedno nosili veliku želju i nadu, a svaki od nas posebno ambiciju da pomogne, da da svoj doprinos za ovu reprezentaciju.
Da budem iskren, nadali se jesmo, vjerovali smo jedan u drugoga, ali naravno da nam je trebala i naklonost sreće. U konačnici sve se poklopilo i sve što mogu reći je da sam jako ponosan.

U kojem segmentu ti vidiš prevagu koja je kadete BiH odvela na Euro?

Ne mogu izdvojiti neki segment posebno, ali mislim da je prevagnulo zajedništvo ali koje je u osnovi utemeljeno na velikoj individualnoj kvaliteti. Naprosto, poklopila se velika želja, dugogodišnji trud i kvaliteta svih igrača, uključivo i naših trenera i svih ljudi koji su radili na ovom projektu.

Sa kim si se od suigrača najviše družio u Turskoj?

Ne mogu izdvojiti s kime sam se najviše družio, možda mogu kazati da su to bili moji cimeri, ali smo naprosto svi zajedno prolazili svaki trening, svaku utakmicu, igrali i disali kao jedan.

Koliko može ova reprezentacija na euru?

Ne mogu kazati koliko možemo, ali znam koliko želimo i koliko ćemo se spremiti. Dati ćemo sve od sebe da još jedan put razveselimo sve ljude koji nas bodre. Uvijek sanjam veliko, pa se veliko i ostvari. Stoga, mogu najaviti velike stvari i uspjehe od ove generacije.

Slijedi povratak na domaće travnjake. Kako ocjenjuješ igru Zrinjskog? Juniori i prvi tim su blizu osvajanja titula prvaka. Može li dupla kruna u Mostar?

Zasigurno da Zrinjski uvijek ima cilj osvajanje duple krune, nadam se da ćemo ove godine to i ostvariti. Dati ću sve od sebe i podrediti se tom cilju, a siguran sam da će momčad dati zadnji atom snage da ispuni ono što očekuje klub i navijači.

Mnogi u tebi vide nasljednika sjajnih vratara Zrinjskog?

Svakako je privilegija kada čujete da vas se smatra nasljednikom velikih golmanskih imena Zrinjskog, ali za mene prije svega obaveza, da na terenu ali i izvan njega dokažem da mogu biti oslonac ovoga kluba i sigurnost među vratnicama. Da i suigrači i navijači znaju na koga uvijek mogu računati, dobrim partijama i izvrsnim obranama.

Što za tebe znači biti vratar Zrinjskog?

Za mene je trenutak kada sam obukao dres Zrinjskog ostvarenje sna, taj san živim i danas, dajem sve od sebe za ovaj klub i smatram privilegijom nositi ovaj dres.

Evo za kraj poruka našim čitateljima?

Moja poruka svima je da kada nešto uistinu želiš cijeli svijet se uroti da to dobiješ. U životu mi se ne brojno puta upravo to dogodilo, stoga poticaj svima da ulože sve snage u svoje snove i oni će se kada tada ostvariti.

HERCEGOVINA.info