Filip Arežina: Znam da mogu igrati još bolje

Filip Arežina, HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, Filip Arežina, Filip Arežina, HŠK Zrinjski, fc olimpic, Filip Arežina, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Filip Arežina

U Zrinjski je došao prije nešto manje od dvije godine iz niželigaša Sloge iz Uskuplja, tada je bio još junior, a prve službene minute u prvoj momčadi upisao je u završnici sezone 2010./2011. protiv Drine (3:0). Prošle sezone, koja mu je službeno bila prva seniorska, nije puno igrao, upisao je tek devet nastupa, no na startu ove sezone je dobio pravu priliku i istu maksimalno iskoristio, iako je u posljednjim utakmicama igrao nešto manje. 

- Više-manje sam zadovoljan svojim igrama, iako znam da mogu igrati još bolje, no vjerujem da će to doći s vremenom, govori Arežina.

- U prva četiri kola sam imao maksimalnu minutažu, dok mi je posljednjih nekoliko utakmica trener Perić istu dozirao, odnosno, u nekim utakmicama sam bio starter, u nekim sam ulazio s klupe, dok sam neke odgledao s klupe. Jasno, mi igrači bismo voljeli igrati svaku utakmicu, ali ta odluka je ipak na treneru Periću, dodao je Arežina.
Radi se o veznjaku kojeg krasi dobar pregled igre, smisao za kombinatoriku, tehnika i odličan udarac, no svjestan je Arežina i svojih nedostataka.
- Definitivno moram poraditi na igri u defenzivi, jer je logično da se od veznih igrača traži igra u oba pravca. Uvjeren sam da mogu još jako puno napredovati, ali kako sam rekao, to bi trebalo doći s vremenom, jer sam praktički tek počeo igrati ozbiljan seniorski nogomet.

U siječnju sljedeće godine navršit će se dvije godine da je Arežina stanovnik Mostara.
- Mislim da sam u ove dvije godine jako puno napredovao, što uostalom potvrđuje i moja ovosezonska minutaža, jer teško da bih dobivao priliku da to nije slučaj. Naravno, vrijeme prilagodbe na novi klub i grad je odavno iza mene, tako da mi je danas puno lakše.

Afirmacija ovog igrača je sigurno jedna od ljepših priča Zrinjskog ove sezone, no jasno da bi i njegove igre ostale u sjeni da su rezultati mostarskog kluba ispod očekivanja.

- Svi u klubu smo zadovoljni dosad urađenim, a vjerujem da su zadovoljni i navijači. Mislim da nam se na startu sezone nisu davali veliki izgledi, još više zbog teškog rasporeda, ali i onog poraza od Leotara u prvom kolu, ali mi smo danas na samo tri boda od prvoplasiranog Sarajeva.

Arežina vjeruje da Zrinjski može nastaviti u istom ritmu sve do kraja sezone.
- Ne vidim nijedan razlog zašto bih razmišljao drukčije. Iza nas je već nekoliko derbija protiv klubova koji također pretendiraju za vrh, a u tim utakmicama smo se uvjerili da oni nisu ništa bolji od nas. Dokazali smo da smo sposobni pobjeđivati i u gostima, tako da je naš optimizam utemeljen.

Borbu za titulu na startu sezone nisu spominjali ni oni najoptimističniji navijači, no pogled na ljestvicu sugerira da je ta borba sada više nego realna.
- Ako smo uz ovakav raspored skupili ovoliko bodova, onda imamo pravo vjerovati da se možemo boriti za naslov prvaka, još više jer sam uvjeren da možemo igrati još bolje nego u dosadašnjem dijelu sezone, zaključio je Arežina.

U Zenici želimo pobijediti


Zrinjski se prošle sezone vratio sa sva tri boda iz Zenice, a Arežina se nada da Mostarci do punog plijena na Bilinom polju mogu i u subotu.
- Naravno da smo svjesni kako nas čeka teška utakmica, ali takva je svaka, pogotovo u gostima. Ljestvica pokazuje da smo kvalitetom ispred Čelika, tako da ćemo u Zenici pokušati doći do nova tri boda, jer je jasno da želimo pobijediti, izjavio je Arežina.

Piše: Mario Pandža / Dnevni list