Filip Arežina: Ostali smo samo mi i Sloboda, uskoro idemo na vrh!

Zrinjski-Olimpic
Nakon 21. kola Plemići su povećali zaostatak za Slobodom, koja je sada na plus tri, ali utrka za prvaka po mišljenju veznjaka Filipa Arežine daleko od je od kraja.

Ni treće proljetno kolo nije za Plemiće donijelo "normalnu" utakmicu. Sarajevo je dva puta vodilo u Mostaru, no Zrinjski se dva puta vratio - bila je to "luda" utakmica, ali ništa u usporedbi s onom na Pecari. Tamo je Široki nakon 13. minuta imao 2:0, međutim Zrinjski se vratio i preokrenuo rezultat, ali do pobjede je došao tek nakon što se domaćin izjednačio, a Filip Arežina u 93. minuti pogodio za nezaboravnih Široki 3 - Zrinjski 4. Nakon takvih 180 minuta očekivalo se da Zrinjski uspori i odigra jednu manje "divlju" partiju, ali izgleda da su Plemići stvorili naviku šokiranja navijača. Čelik se ponovno pokazao kao tvrd orah - na Bilinom polju upisan je četvrti uzastopni remi u međusobnim duelima. Zeničani su u 25. minuti poveli pogotkom Anela Dedića, u 53. minuti Danijel Graovac je izjednačio, da bi u 82. Jasmin Mešanović donio preokret - drugu utakmicu zaredom s bijele točke. Ipak, Plemići tri boda nisu uspjeli sačuvati - u 85. minuti Aldin Džidić slobodnjakom je potpisao remi.

Vrlo važnu ulogu u drugom proljetnom remiju Mostaraca odigrao je Filip Arežina - opet. Jer prethodno asistenciji za prvo izjednačenje i izborenom penalu u Zenici, u 20. kolu bio je dovoljno miran da u 93. minuti pogodi za veliku pobjedu u onoj "ludoj" utakmici na širokobriješkoj Pecari.

Opet loše otvorili

- Opet smo krenuli loše, baš kao i u Širokom, ispalio je iz prve pa dodao: Srećom, u nastavku smo odigrali dosta bolje i preokrenuli, ali smo nažalost primili taj nesretni gol..., faul koji je prethodio izjednačenju Čelika nije nam trebao. Imali smo sve u svojim rukama, ali smo na kraju ipak ostali bez dva važna boda i omogućili Slobodi da pobjegne na plus tri.

Pa ipak, Ne znači ovo da je Filip pesimističan po pitanju nastavka borbe za naslov. Naprotiv.

- Nije baš da Sloboda lako kontrolira situaciju na vrhu. Povećali su prednost, ali ima se igrati još devet utakmica.

Zrinjski je ostao na željenom kursu, kao što to veznjak Plemića ističe, ali što se događa s obranom? U prvih 18 kola Zrinjski je primio samo sedam pogodaka, a rubrika primljeni golovi se nakon još tri proljetna susreta - udvostručila!

- Ne bih rekao da je razlog to što igramo previše otvoreno. I dalje stoji da smo u prvom dijelu sezone imali najbolju obranu Lige. Prije da je riječ o spletu okolnosti..., tako se dogodilo.

Strpljivo čekao priliku

Zato je svojom igrom - pa skoro do kraja zadovoljan.

- Mislim da sam dobro iskoristio minutažu. U Širokom sam ušao i zabio pobjednički gol, u Zenici, gdje nije bilo Petraka i Žeravice, asistirao i izborio penal. Znao sam po dolasku u klub da Zrinjski već ima uigranu momčad i da će biti teško iz sastava izgurati nekog standardnog prvotimca pa sam bio strpljiv. Zadovoljan sam svojom igrom, ali uvijek može bolje.

Može li Zrinjski bolje nego u prva tri kola? Vjerojatno. Arežina svakako vjeruje, usput ne zanemarujući opterećenje Kupa koje pritišće rivale.

- Sloboda ima tri boda prednosti, što je prednost koja se brzo može istopiti. Evo, već u slijedećem kolu čeka ih domaća utakmica sa Željezničarom, s tim da prije toga imaju odraditi i uzvrat Kupa protiv Sarajeva. Nije to nimalo jednostavno, igrati u tom ritmu pa vjerujem da to može biti naša prednost. Naravno da bismo željeli da igramo Kup, ali kada je već ovako, to nam sigurno može pomoći da uskoro izbijemo na vrh tabele. Mislim da smo u utrci ostali samo mi i Sloboda. Sarajevo i Široki su osam bodova iza Slobode, pet ispod nas, ne vjerujem da se i oni mogu uključiti.

"Rudar je opasan, najbolje zna Sarajevo"

Koliko će Zrinjski u preostalih devet kola moći bolje, donekle će pokazati nadolazeći domaći duel s Rudarom. Arežina se Pod Brijeg brijeg ove zime vratio upravo iz Prijedora pa se može reći da je svojevrsni "insider".

- Rudar ima dosta dobrih igrača. Evo, za vikend su svi očekivali laganu pobjedu Sarajeva pa se ona nije dogodila. To sigurno neće biti nimalo lagana utakmica. A najteže je igrati baš takve, kada su bodovi već unaprijed upisani.

Dnevni list