Fifa sprema promjenu nogometnih pravila za SP u Rusiji: Izbornici će odahnuti!

FIFA, Svjetsko prvenstvo u Rusiji , FIFA, nogometaši, transferi

Za nešto više od tri mjeseca najbolje reprezentacije svijeta započet će najvažniji nogometni turnir godine, a Fifa priprema dvije važne promjene pravila.

Kao što je bilo i očekivano, jedna je uvođenje VAR-a iliti video snimke kao pomoći sucima tijekom utakmica, što od samog početka podupire i zagovara predsjednik Gianni Infantino.

VAR je u nekoliko navrata potpuno podbacio u Italiji i Njemačkoj, a nije se proslavio ni u nedavnoj utakmici FA kupa između Tottenhama i Rochdalea kada je uz pomoć njega donesena potpuno kriva odluka, no u Fifi vjeruju da će s vremenom davati sve bolje rezultate i učiniti nogomet poštenijim te da povratka nazad više nema.

Druga promjena pravila trebalo bi biti uvođenje četvrte zamjene. Već duže vremena postoji inicijativa da se u nokaut utakmicama omogući trenerima dodatno osvježenje, pogotovo ako susret ode u produžetak, u kojem bi još jedan odmorni igrač dobro došao svakoj momčadi.

Zasad nije poznato hoće li četvrta zamjena biti moguća samo tijekom produžetka ili i u regularnom dijelu nokaut faze SP-a ali to je novost koja će definitivno zaživjeti u Rusiji i sigurno će se svidjeti svim izbornicima. Ante Čačić koji ne voli mijenjati igrače vjerojatno bi jedini bio protiv, ali on više nije na klupi hrvatske reprezentacije...

Tportal.hr