FIFA nema pravnog razloga kazniti Šimunića

Joe Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Hajduk, Joe Šimunić, Torcida, Hajduk, Dinamo, Josip Šimunić, Hrvatska, Brazil, navijači, Joe Šimunić, bob dylan, Željko Joksimović, milorad pupovac, HSK, Joe Šimunić, Josip Šimunić, iseljenici, Novac, kazna, Josip Šimunić, hajka, Hrvatska, Josip Šimunić, FIFA, kazna, Hrvatska, navijačka priča, Josip Šimunić, Mirko Barišić, Dinamo, Josip Šimunić, Josip Šimunić, komentar, kazna, Željko Jovanović, Zoran Stevanović, Hrvatska, Niko Kovač, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Srbija, Josip Šimunić, FIFA, saslušanje, kazna, Josip Šimunić, kazna, Josip Šimunić, Hrvatska, Vatreni, Josip Šimunić, Hrvatska, SP Brazil, Josip Šimunić, Ivo Josipović, Hrvatska zemlja, Josip Šimunić, za dom spremni, Josip Šimunić, šutnja, HNS, tragedija, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hrvatska zemlja

Treće poluvrijeme se dogodilo pola sata nakon utakmice kada je reprezentativac Hrvatske Josip Šimunić uzeo mikrofon i skupa sa navijačima na stadionu uzvikivao stari hrvatski pozdrav.

Od toga nije prošlo ni sat vremena, a mediji su već Šimunića označili kao fašistu i nacionalistu . Što je najinteresantnije takve etikete su došle iz hrvatskih medija, da bi tek poslije u hajku na Šimunića uključili srpski, pa i ostali mediji u okruženju. Nakon toga na državnoj tv uslijedila je parada političara koji su se svi redom natjecali tko će više ocrniti i oklevetati nogometaša Hrvatske Josipa Šimunića.

Da nije bilo te hajke od domaćih medija i političara, treće poluvrijeme ne bi nitko spominjao, a najmanje bi se u sve to uključila FIFA,  jer ioanko nema nikakvih razloga da se miješa u stvari koje nemaju veze sa utakmicom. Uslijedila je peticija za Šimunića, a zatim i kontra peticija u kojoj se poziva FIFA da izbaci Hrvatsku reprepezentaciju sa SP u Brazilu???

I ovaj puta su veliku ulogu odigrali domaći mediji koji su zdušno podržali anti peticiju, a peticiju su svjesno, i po nalogu svojih nedređenih namjerno prešutili. Sve je to iskoristio srpski lobi osokoljen ovom medijskom hajkom iz Hrvatske, da zada završni udarac Šimuniću, a time i cijelom Hrvatskoj.

Rezultat svega su napisi srpskih medija koji spekuliraju da će Šimunić biti teško kažnjen, a sa njim i Hrvatska reprezentacija,  koja će po njima  nekoliko domaćih utakmica morati igrati bez gledatelja. Naravno to su brže bolje požurili objaviti i domaći mediji, koji su to već uzeli zdravo za gotovo.

Po saznanju našeg portala HERCEGOVINA.info FIFA nema razloga  kazniti Šimunića, a samim time ni HNS. Naš izvor koji je stručnjak za međunarodno pravo, a koji je zbog sve ove hajke želio ostati anoniman rekao nam je slijedeće:

"FIFA nema razloga kazniti Šimunića, ponajprije iz razloga što se sve dogodilo debelo nakon završetka utakmice, i što to njihov delegat nigdje nije zabilježio. Stoji činjenica  da se FIFA žestoko obračunava sa svim slučajevima rasizma, fašizma i nacionalizma, ali isto tako je činjenica da je legalni sud RepublikeHrvatske jasno donio presudu da je sporni poklič stari Hrvatski pozdrav, te da nije nikakvo kazneno djelo. To je potvrdio i MUP RH, te sukladno tome FIFA nema nikakvog dokaza kojim bi Šimunića optužila za ono što mu propisiju, završio je naš izvor i dodao da ako se ipak Josip kazni da će to biti politička kazna za koju ćemo morati zahvaliti domaćm medijima i političarima.

HERCEGOVINA.info