FIFA kaznila i HNS te poslala upozorenje za buduće incidente

FIFA, HNS
FIFA je kaznila HNS zbog sudjelovanja naših navijača u tučnjavi te zbog bacanja predmeta na teren. Osim novčane kazne HNS je dobio i upozorenje, pa bi novi incidenti sasvim sigurno donijeli i veću kaznu.

FIFA je još ranije kaznila Argentinski nogometni savez s 90.000 eura zbog nesportskog ponašanja njihovih navijača na dvoboju s Hrvatskom. Argentinci su bacali petarde, upućivali homofobne poruke, a na stadionu su i napali skupinu hrvatskih navijača, dok je Savez kažnjen i zbog nepojavljivanja igrača pred novinarima.

Međunarodni nogometni savez odredio je i novčanu kaznu od 10.000 švicarskih franaka švicarskim nogometašima Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Srbijom, dok je kapetan Švicaraca Stefan Lichtsteiner dobio kaznu od 5000 franaka.

Xhaka i Shaqiri kažnjeni su zbog pokazivanja albanskog dvoglavog orla tijekom proslave golova. Svi će oni moći nastupiti na sljedećoj utakmici s Kostarikom, iako su neki mediji otkrivali da će dobiti barem dvije utakmice neigranja.

Također, FIFA je kaznila i Srpski nogometni savez s 54.000 švicarskih franaka "zbog neprimjerenih transparenata i poruka" njihovih navijača, dok su predsjednik saveza Slaviša Kokeza i izbornik Mladen Krstajić dobili po 5000 franaka kazne zbog komenatara na suđenje.

dnevnik..hr