FIFA i UEFA zabranile članicama kontakt sa NSBiH

U cirkularnom pismu dostavljenom na adresu svih članica FIFA-e i UEFA-e, navodi se da je N/FS BiH do daljeg suspendiran iz ove dvije međunarodne organizacije.

"U ponedjeljak u jutarnjim satima dobili smo dopis iz FIFA-e i UEFA-e u kojem nas obavještavaju da su upoznali sve svoje članice da je 1. travnja stupila na snagu suspenzija za N/FS BiH. Istovremeno FIFA i UEFA obavještavaju sve svoje članice da im je zabranjeno stupanje u bilo kakav kontakt sa N/FS BiH", rekao je Jasmin Baković, generalni tajnik N/FS BiH.

U bh. kući nogometa s nestrpljenjem čekaju nove upute iz FIFA-e i UEFA-e. Pretpostavlja se da bi najkasnije do kraja ove sedmice mogle stići informacije vezene za formiranje komiteta za normalizaciju, takozvane prinudne uprave.

"Nemamo novih informacija kada je riječ o formiranju komiteta. Čekamo, reklo bi se, kao zapete puške", kaže Baović i dodaje: "Neke informacije, koje smo saznali većinom iz medija, govore da bi komitet za normalizaciju trebalo da broji i devet članova. Trojica će, navodno, biti stranci, dok će šest osoba biti ljudi iz BiH. Međutim, riječ je o nepotvrđenim informacijama i nagađanjima.

Iz FIFA i UEFA po tom pitanju još se nisu službeno oglasili".

rtvslon.ba