Fabregas potpisao petogodišnji ugovor sa Barcelonom

Fabregas, Arsenal, barcelona
Oba kluba u nedjelju su potvrdila da je postignut dogovor, a Fabregas je potpisao ugovor nakon što je danas obavio liječnički pregled.

Mediji izvještavaju da je Barcelona platila 35 miliona funti za 24-godišnjeg veznjaka, a otkupna klauzula u njegovom ugovoru sa španjolskim klubom iznosi 200 miliona eura.

"Cesc je potpisao petogodišnji ugovor koji će ga zadržati u Barceloni do 2016. Otkupna klauzula iznosi 200 miliona eura", saopćila je Barcelona.

Fabregas je na pres-konferenciji kazao da je dugo čekao ovaj trenutak.

"Znam da su mnogi razočarani što sam otišao, ali sam ovdje da se suočim s najvećim izazovom u životu", kazao je Fabregas.

Službenom predstavljanju medijima na stadionu "Nou Camp" prisustvovalo je 30.000 navijača Barcelone.

Fabregas je u Arsenal došao 2003. iz Barcelonine škole nogometa, koju je pohađao i Lionel Messi. Postao je Arsenalov najmlađi prvotimac, a debitirao je protiv Rotherham Uniteda u Liga kupu, sa 16 godina i 177 dana.

Također je bio i najmlađi strijelac Arsenala kada je u prosincu 2003. postigao gol u susretu s Wolverhamptonom.

Pohvalio je trenera Arsenala Arsena Wengera, koji je najzaslužniji za njegov uspon.

"Wenger je poseban čovjek u mom životu. Za mene će uvijek biti kao drugi otac, koji mi je dao sve što sam trebao u svijetu nogometa. Nemam riječi da mu zahvalim. U Španjolskoj on nije omiljen, ali ja znam da sam danas u Barceloni zahvaljujući Wengeru", rekao je Fabregas.

Fena