Fabian Benko odlučio je igati za Hrvatsku

Fabian Benko, mladi vatreni
Nakon telefonskog razgovora oca igrača i tehničkog direktora HNS-a, dr. Romea Jozaka, 18-godišnji Fabian Benko i njegova obitelj izabrali su Hrvatsku ispred Njemačke

Fabian Benko odlučio je igati za Hrvatsku. Izuzetno talentirani veznjak pridružit će se mladoj reprezentaciji Nenada Gračana koju u listopadu čeka ogled protiv Švedske u kojem Hrvatska traži pobjedu koja bi je odvela na Europsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Poljskoj.

Današnjim telefonskim razgovorom između oca igrača i tehničkog direktora HNS-a, dr. Romea Jozaka, 18-godišnji veznjak rođen u Münchenu i njegova obitelj odlučili su između Hrvatske i Njemačke odabrati crveno-bijelu šahovnicu te će Fabian doći na okupljanje U-21 reprezentacije pred nadolazeću utakmicu protiv Švedske 10. listopada i konkurirati za nastup.

Podsjetimo, Benko se pridružio Bayernu sa samo sedam godina te je prošao nogometnu akademiju bavarskog velikana, a ovoga ljeta upisao je prvi službeni nastup za Bayern u pobjedi od 5:0 protiv Carl Zeiss Jene u DFB Kupu.

Radi se o igraču rođenom 1998. godine, i HNS je već duže vremena u kontaktu s Benkom i njegovom obitelji. Razgovori su se pogotovo intenzivirali još tijekom priprema za U-17 Svjetsko prvenstvo u Čileu, kao i pred nastup hrvatske U-19 reprezentacije na ljetos održanom Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

S ponosom možemo objaviti kako je talentirani veznjak Bayerna Fabian Benko odlučio nastupati za Hrvatsku: https://goo.gl/5ty3kq  #BeProud