Evo zašto je nogometni klub Široki Brijeg najstabilniji klub u BiH

NK Široki Brijeg - NK Zvijezda 0:0
...BiH iduće sezone u UEFA kupovima (FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Velež, FK Borac i HŠK Zrinjski), a u problemu su dobiti licencu za ino natjecanja.

Kako saznaje SCsport.ba, na „okupljanju" dogovoreno je da će čelnici NS BiH zajedno sa dužnosnicima  „četvorke" u srijedu od 12:30 sati nazočiti sastanku u Poreznoj upravi Federacije BiH. Odgovornim u klubovima iz ovog entiteta pokušat će pomoći da isposluju reprogramiran duga u PU, kako bi mogli ispuniti financijski kriterija u procesu licenciranja (Borac će osigurati reprogram u PU RS).

„Na sastanku u Poreznoj upravi neće se samo pričati o reprogramu duga u ovoj sezoni, već i o trajnom rješenju na koji način klubovi mogu vratiti dugove prema državi, ili će im ih država otpisati, recimo, po uzoru na model u Hrvatskoj. NS BiH na sve načine trudi se i trudit će se pomoći klubovima", rekao je Elmir Pilav, direktor Odjela za natjecanje u NS BiH.

Sastanku u Sarajevu nisu nazočili predstavnici NK Široki Brijeg, trenutno drugoplasirane ekipe u prvenstvu i polufinalisti Kupa BiH. Razlog, državi nisu dužni ni marku (redovno plaćali sve poreze).

SCsport.ba