EUROPSKA LIGA – Pobjeda Eintrachta, pogodak Vukušića, asistencija Čirjaka

Europska liga

Nogometaši Eintracht Frankfurta pobijedili su u Tallinnu estonsku Floru sa 2:1 u prvom susretu 2. pretkola Europske lige. Zrinjski je na gostovanju u Utrechtu izvukao remi 1:1, a remizirala je i Olimpija koja je u Turskoj odigrala 2:2 protiv Yeni Malatyaspor.

Eintarcht je rutinski stigao do pobjede, a golove za njemački sastav zabili su Lucas Torro u 24. minuti i Dejan Joveljić u 71. minuti. Za Floru je pogodak postigao Mikhel Ainsalu u 34. minuti.

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić odigrao je cijeli susret za goste.

Utrecht i Zrinjski su odigrali 1:1, a najbolji igrač utakmice bio je hrvatski vratar Ivan Brkić koji je izludio Nizozemce. Utrecht je tijekom utakmice imao 27 udaraca pri čemu 13 u okvir gola, čak 10 kornera i više od 60 posto posjeda lopte, ali nije uspio ostvariti pobjedu.

Gosti su poveli u 34. minuti golom Miljana Govedarice na asistenciju hrvatskog nogometaša Frane Čirjaka. Utrecht je izjednačio u 61. minuti preko Gyrana Kerka.

Čirjak je odigrao cijeli susret za Zrinjski, a svih 90 minuta za goste su upisali i Tomislav Barbarić, te Damir Šovšić. Mario Tičinović je igrao do 57. minute, a Ivan Lendrić posljednjih pola sata.

Odličan rezultat je ostvarila i Olimpija koja je na gostovanju odigrala 2:2 protiv Yeni Malatyaspora.

Vodeći pogodak za slovenski sastav zabio je hrvatski nogometaš Ante Vukušić u 13. minuti. Turci su okrenuli rezultat golovima Mina Meze (20) i Adisa Jahovića (66), no u 74. minuti je izjednačio Stefan Savić. Vukušić je igrao do sudačke nadoknade.

Gruzijska Čihura i škotski Aberdeen su odigrali 1:1, a pobjednik ovog para u trećem pretkolu će igrati protiv Rijeke.

Gruzijci su poveli u 41. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Giorgi Koripadze, a izjednačio je, također iz jedanaesterca Sam Cosgrove u 68. minuti.

Dodajmo i kako se Ventspils lako obračunao s malteškom Gzirom United koja je u 1. pretkolu šokantno izbacila Hajduk. Latvijci su pobijedili s uvjerljivih 4:0, a golove su zabili Kaspars Svarups (41), Helio Baptista (50), Ingars Stuglis (83) i Aiyegun Tosun (87)./Hina