Europska liga: 3. pretkolo

U četvrtak je na rasporedu bilo 28 utakmica 3. pretkola Europske lige, ali ona u Tirani između albanskog Kukesija i Legije iz Varšave prekinuta je u 52. minuti pri vodstvu gostiju 2-1.

Do prekida je došlo neposredno nakon što je Rzežniczak postigao pogodak za vodstvo Legije. S tribine s navijačima Kukesija doletio je kamen kojim je u glavu pogođen Legijin igrač, Slovak Ondrej Duda. Švicarski sudac Klossner odlučio je prekinuti dvoboj. Nema sumnje da će albanski klub biti kažnjen, a kao moguća sankcija spominje se i izbacivanje iz europskih natjecanja.
Solunski PAOK koji je pod vodstvom Igora Tudora izbacio u 2. pretkolu zagrebačku Lokomotivu ostvario je vrijednu 1-0 pobjedu na svom terenu protiv slovačke Trnave. Grci su do pobjede stigli igrajući od 2. minute s desetoricom igrača, zbog isključenja Portugalca Vitora, a strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Španjolac Perez (82).
Hrvatski napadač, 24-godišnji Matej Jelić koji igra za slovačku Žilinu, bio je strijelac prvog pogotka u domaćoj 2-0 pobjedi nad ukrajinskom Vorsklom za koju je Mladen Bartulović odigrao posljednjih 13 minuta.
Kairat iz Almatyja pobijedio je škotski Aberdeen s 2-1 u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige odigranoj u četvrtak u Kazahstanu. Strijelci za domaće bili su Bakajev (13) i Islamhan (22), dok je pogodak za škotsku momčad, koja je u 2. pretkolu izbacila Rijeku, postigao McLean (69) samo pet minuta nakon što je ušao u igru.


Europska liga, 3. pretkolo - rezultati:


Kairat Almaty (Kaz) - Aberdeen (Ško) 2-1
Elfsborg (Šve) - Odd (Nor) 2-1
AIK Stockholm (Šve) - Atromitos (Grč) 1-3
Altach (Aut) - Guimaraes (Por) 2-1
Apollon (Cip) - Gabala (Aze) 1-1
Krasnodar (Rus) - Slovan Bratislava (Slk) 2-0
Liberec (Češ) - Shmona (Izr) 2-1
PAOK (Grč) - Trnava (Slk) 1-0
Sturm Graz (Aut) - Kazan (Rus) 2-3
Alkmaar (Niz) - Basaksehir (Tur) 2-0
Thun (Švi) - Vaduz (Lih) 0-0
Žilina (Slk) - Vorskla (Ukr) 2-0
Zuerich (Švi) - Dinamo Minsk (Bje) 0-1
ASA Targu Mures (Rum) - St. Etienne (Fra) 0-3
Brondby (Dan) - Omonia (Cip) 0-0
Debrecen (Mađ) - Rosenborg (Nor) 2-3
Kukesi (Alb) - Legia (Polj) 1-2 (prekid)
Rabotnički (Mak) - Trabzonspor (Tur) 1-0
Bordeaux (Fra) - AEK Larnaca (Cip) 3-0
Charleroi (Bel) - Zorja (Ukr) 0-2
St. Liege (Bel) - Željezničar (BiH) 2-1