Euro otkrio drugo lice: 'Skidamo kapu Hrvatima, iz ovoga možemo nešto naučiti!'

Futsal, Europsko prvenstvo, Hrvatska, Španjolska, euro u belgiji, Futsal, reprezentacija hrvatske
Izabranici Mate Stankovića su u prvom kolu napravili senzaciju i remizirali 3:3 s aktualnim europskim prvacima Španjolcima. Veliki je to uspjeh s obzirom na to da nas je Španjolska u nedavnoj utakmici pobijedila čak 10:0.

"Što bih rekao nakon ovoga? Nadali smo se. Na početku utakmice vidjeli smo da možemo igrati s njima, da nisu takav bauk. Imali smo taj težak poraz u kvalifikacijama u Španjolskoj i on nas je dodatno pripremio da sada budemo još bolji. Super je osjećaj odigrati ovako protiv Španjolske, koja je definitivno najbolja momčad u Europi", rekao je jedan od hrvatskih heroja Franko Jelovčić.

"Nadam se da ćemo protiv Češke potvrditi ovu dobru igru i da možemo proći u četvrtfinale. Poznamo jako dobro Češku, igrali smo s njima. Imaju dobre pojedince, dobra su momčad, igraju na velikim natjecanjima, no mislim da smo bolji i da s pravim pristupom možemo proći u četvrtfinale", rekao je Jelovčić za službenu stranicu HNS-a.

Za dobar nastup Hrvatske pohvale su stigle i sa španjolske strane.

"Nismo iznenađeni. Nismo mislili da ćemo odigrati neriješeno, ali znali smo da će biti izjednačen susret. Hrvatska je odigrala sjajnu utakmicu. U prvom poluvremenu nismo igrali dobro u obrani, to smo ispravili u nastavku, ali nismo uspjeli zadržati vodstvo. Moramo skinuti kapu Hrvatima, odigrali su jako dobro. Igrali su izravno u prvom dijelu i dobro kontrolirali utakmicu u tom razdoblju", rekao je španjolski izbornik Jose Venancio Lopez, dok je igrač Torras dodao:

"Ovako zna biti na otvaranjima velikih natjecanja. Hrvatska je igrala u svom stilu i startala je vrlo snažno. Mi nismo ušli u svoj ritam i igrali smo sporo. Imali smo više posjeda, ali Hrvatska je imala dobre šanse. U drugom dijelu smo igrali bolje, ali su izjednačili s letećim vratarom. Ovo nam može pomoći, možemo iz ovoga naučiti što se dogodilo", zaključio je Torras.

Sportski.net/Vlm/T.H.