EU-u prijavljene nelegalne potpore Dinamu: 'U kontaktu smo s hrvatskim vlastima'

Zdravko Mamić
One su dopuštene pod strogo određenim uvjetima, a ako se utvrdi da je riječ o nelegalnim potporama, Komisija može narediti povrat cijelog iznosa

Europska komisija nije otvorila formalnu istragu o mogućim nelegalnim državnim potporama GNK Dinamu Zagreb i u kontaktu je s hrvatskim vlastima u vezi s tim pitanjem.

»Komisija je u kontaktu s hrvatskim vlastima. Formalna istraga nije otvorena«, rekao je Hini glasnovornik Komisije za tržišno natjecanje Ricardo Cardoso.

U hrvatskim medijima se u ponedjeljak pojavila vijest da je Europska komisija pokrenula istragu u vezi s financiranjem GNK Dinama Zagreb iz gradskog proračuna. Prema navodima medija, GNK Dinamu je u posljednjih nekoliko godina uplaćeno 244 milijuna kuna, što je višestruko više od višegodišnjih proračuna Dinamovih suparnika u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Europska unija ima stroga pravila u vezi s državnim potporama. One su dopuštene pod strogo određenim uvjetima, a ako se utvrdi da je riječ o nelegalnim potporama, Komisija može narediti povrat cijelog iznosa koji je primljen kao nelegalna potpora.

Hina