EL: Sevilli vrijedni remi, Villareal slavio u završnici

U Lvivu su Šahtar i branitelj naslova Sevilla odigrali 2:2 u utakmici u kojoj je Sevilla povela, Šahtar preokrenuo, da bi osam minuta prije kraja španjolska momčad ipak izbjegla poraz.

Poveli su gosti već u 6. minuti kada je Vitolo iz blizine ispod ukrajinskoga vratara pogodio mrežu. Šahtar je uspio preokrenuti već u prvom poluvremenu zahvaljujući svom Brazilcu Marlosu. On je u 23. minuti iskoristio dubinsko proigravanje Rakitskog i izjednačio na 1:1, a u 36. minuti je s lijeve strane naciljao glavu Tarasa Stepanenka koji dovodi Šahtar u vodstvo.

U 81. minuti je dosuđen kazneni udarac za Sevillu nakon što je Ferreyra srušio Virola, a Kevin Gameiro je precizan s bijele točke za konačnih 2:2.Darijo Srna je odigrao cijelu utakmicu za Šahtar, dok je Eduardo ušao u igru u sudačkoj nadoknadi.

Dvoboj na stadionu Madrigal u Villarealu počeo je na sjajan način - odavanjem počasti poginulim navijačima Liverpoola u Hillsboroughu prije 27 godina.

I na terenu je bilo miroljubivo, strijelci se nisu iskazali, a najveću priliku propustio je napadač Redsa Roberto Firmino koji je u 65. minuti pogodio vratnicu.

I kad se činilo da će susret završiti bez golova, u drugoj minuti sudačke nadoknade za Španjolce je zabio Adrian Lopez na dodavanje Denisa Suareza. Dejan Lovren je odigrao svih 90 minuta za Liverpool.

hrt.hr