Ekipa Međugorja pobjednik malonogometne lige Hercegovine

...malonogometne Lige Hercegovine. Ekipa Međugorja odličnom igrom tijekom cijelog turnira izborila je finale, u kojem je na radost mnogobrojnih navijača slavila nad Meljalušom rezultatom 6:2, te tako osigurala laskavu titulu prvaka malonogometne Lige Hercegovine.

Odigravanje utakmica finala Lige Hercegovine u Stocu bilo je pravi sportski spektakl, pa je stoga grad na Bregavi zaslužio čistu desetku kada je u pitanju organizacija.

Za ukupno ozračje na samoj finalnoj utakmici pobrinuo se veliki broj navijača iz Čitluka i Posušja, koji su glasnim navijanjem, pjesmom, pa čak i sirenama i bengalkama dobrili svoje ekipe u nastojanju osvajanja titule prvaka Lige.

Večer je otvorila utakmica za treće mjesto, u kojoj su snage odmjerili ''Grude Centar'' (Grude) i ''Ljuti Dolac'' (Široki Brijeg). Danijel Damjanović dovodi Ljuti Dolac u vodstvo, da bi Dario Alpeza izjednačio na 1:1. Na 2:1 za Grude povisuje Boris Miloš, na 3:1 Željko Galić, da bi Galić ponovno za par minuta povisio na 4:1. Ekipa Gruda se u tom trenutku opustila, što su iskoristili Širokobriježani, koji preko Damjanovića smanjuju na čak 4:3. No Gruđani ne prepuštaju ništa slučaju, pa Ivan Šilić povisuje na 5:3, a do kraja utakmice Dario Alpeza daje još tri gola i postavlja konačnih 8:3.

U finalnoj utakmici sastali su se ''Međugorje'' (Čitluk) i ''Meljakuša'' (Posušje). Ekipa Meljakuše odlično je započela utakmicu, na što odlično odgovaraju Međugorčani koje Stanislav Vasilj dovodi u vodstvo 1:1, da bi samo par minuta nakon toga Dario Penava izjednačio na 1:1. Ante Čilić dovodi Međugorje u vodstvo 2:1, Tomislav Pavlović povećava na 3:1, a Ante Čilić ponovno pogađa za 4:1. Dario Čilić uspio je do kraja utakmice smanjiti na 4:2, a nakon toga za 5:2 pogađa Stanislav Vasilj, da bi konačnih 6:2 postavio Ante Čilić.

Utakmice finala Lige Hercegovine sudili su Majkl Proleta i Darko Obradović.

Po završetku utakmice dodijeljene su nagrade najboljim ekipama i igračima. Nagrade je najboljim pojedincima uručio ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi u Vladi HNŽ Mladen Bošković. Najboljim strijelcem proglašen je Dario Penava iz ekipe ''Meljakuša'' (Posušje), titulu najboljeg golmana ponio je Anđelo Vasilj iz ekipe ''Međugorje'' (Čitluk), dok je najbolji igrač turnira Matej Čilić, također iz ekipe ''Međugorje'' (Čitluk).

Ekipa ''Grude Centar'' (Grude) osvojila je treće mjesto na ovogodišnjem turniru, a medalje i pehar uručio im je načelnik općine Posušje Petar Fiolić. Drugo mjesto pripalo je ekipi ''Meljakuša'' (Posušje), čiji su igrači pehar i medalje dobili iz ruku načelnika općine Čitluk Ive Jerkića.

Pobjedniku Malonogometne lige Hercegovine, ekipi ''Međugorje'' (Čitluk), pehar i medalje za prvo mjesto uručio je predsjednik Vlade HNŽ Denis Lasić, dok je pehar Večernjeg lista uručila novinarka Marija Medić.

Stolac se pokazao kao odličan domaćin i organizator ovog masovnog i popularnog sportskog natjecanja, a posebice treba istaknuti veliki angažman i trud Sportskog saveza općine Stolac, koji se zaista potrudio sa sve prođe bez ikakvih problema te da se svi u Stocu osjećaju kao kod kuće.

Ni navijači nisu krili svoje oduševljenje, kako prikazanim nogometom, tako i druženjem koje se nastavilo do kasno u noć.


Brotnjo.info