Ekipa Gabele prvak Lige mjesnih zajednica općine Čapljina 2013

Gabela je nakon šesteraca bila bolja od ekipe Bobanovog naselja, a finalnu utakmicu pratilo je oko 1500 gledatelja, piše caportal.info.

Posjetitelji su prvo gledali susret za treće mjesto, u kojem su snage odmjerili Čapljina 1 i Gabela Polje. Ekipa Gabela Polja svladala je Čapljinu rezultatom 4:1.Čapljina 1 je povela preko Gordana Pažina, no onda kreće serija Gabela Polja u kojoj golove postižu Mate Paponja (2) i Ivan Paponja (2), koji svojoj ekipi donose brončanu medalju.

Finalni susret opravdao je očekivanja publike, koja se u velikom broju okupila na tribinama, a prema evidenciji prodanih karata utakmicu je pratilo blizu 1500 gledatelja.

Treba napomenuti kako je finalni susret bio prekidan čak tri puta zbog dimne zavjese koja se stvorila nakon paljenja baklji na tribinama, što samo po sebi govori koliko su navijači i jedne i druge ekipe priželjkivali titulu prvaka i slavili postignute zgoditke.

Po završetku finalne utakmice proglašeni su najbolji pojedinci turnira i uručene su medalje i pehari za tri prvoplasirane ekipe.

Pehar je trećeplasiranoj ekipi (Gabela Polje) uručio predsjednik Sportskog saveza općine Čapljina Dominik Lubina, drugoplasiranoj ekipi (Bobanovo naselje) pehar i medalje je uručio pročelnik odjela za društvene djelatnosti općine Čapljina Željko Bonić, dok je prvoplasirana ekipa (Gabela) pehar i zlatne medalje primila iz ruku načelnika općine Čapljina dr. Smiljana Vidića.

Najboljim igračem turnira proglašen je Ilija Rajič, a najboljim strijelcem Mate Paponja. Njima je nagrade uručio tajnik Sportskog saveza općine Čapljina Dalibor Ilić.

Osvajanjem prvog mjesta ekipa Gabele plasirala se u finale lige Hercegovine koje se ove godine igra u Livnu. U grupi gdje je čapljinska ekipa (Gabela) nalaze se još pobjednici mjesnih zajednica iz općina Ljubuški i Grude.