Edin Džeko odlazi u Juve za 30 milijuna eura!

Juventusov predsjednik Andrea Agnelli već je postigao dogovor o dolasku Edina Džeke, napadača koji se prošlog ljeta našao na meti mnogih velikih klubova, kao što su recimo Manchester United, Manchester City ili Chelsea, kada su engleski klubovi u pitanju.

U pitanju je komplicirani transfer 24-godišnjeg bosanskog napadača vrijedan ukupno 30 milijuna eura, tvrdi Il Corriere dello Sport, a naslanja se na prelazak brazilskog play-makera Diega iz Juventusa u Wolfsburg minulog ljeta u transferu vrijednom 20 milijuna eura.

No, Juventus je Wolfsburgu za Diega platio samo 10 milijuna eura. Usto je, tijekom pregovora oko transfera Džeke, Wolfsburgov trener Steve McClaren tražio od Juventusa malijskog reprezentativca Mohammeda Sissoka, koji ionako nije u planovima trenera ''stare dame'' Luigija Delnerija za prvu momčad. Sissokovu vrijednost su dva kluba procijenila na 10 milijuna eura, a Juventus će sljedećeg ljeta još platiti Wolfsburgu 10 milijuna eura odštete.

Dakle, 10 milijuna eura koliko je Wolfsburg ostao dužan Juveu za Diega, plus 10 milijuna eura koliko vrijedi Sissoko, plus još 10 milijuna u novcu, čini ukupno 30 milijuna eura odštete za Džeku.

Autor: Agencija Totalsport / jutarnji.hr