Edin Džeko: Bolji smo nego prošle sezone

Manchester City, Tottenham, Engleska liga, Manchester City, Engleska liga, Edin Džeko, Manchester City, Edin Džeko, Luka Modrić, Edin Džeko, Manchester City, Edin Džeko, valencia, Manchester City, Manchester United, Edin Džeko, Manchester City, aston villa, Edin Džeko, transfer, nogomet
City se drugi put u okviru Lige prvaka sastaje s bavarskim klubom, nakon što su odmjerili snage u sezoni 2011./12. Engleski tim je tada poražen na "Allianz Areni", ali je u revanšu izborio pobjedu, a Džeko vjeruje da njegovi suigrači i on mogu večeras ponoviti taj rezultat.

'Nekoliko godina smo na okupu, sada imamo i četiri nova igrača i pojačali smo tim. Definitivno smo jači nego prošle godine', kazao je Džeko.

'Ne znam jesu li oni snažniji ove godine, ali su prošle sezone bili jaki. Svaki igrač želi da nastupa u velikim utakmicama protiv velikih ekipa i oni koji zaigraju morat će dati maksimum da bismo pobijedili. Naši navijači bit će tu i mi ćemo dati sve od sebe, to je sigurno', dodao je bh. reprezentativac.

U prethodna dva nastupa u Ligi prvaka City je eliminiran već nakon grupne faze, a Džeko vjeruje da će ekipa ove godine napraviti iskorak i plasirati se u "nokaut" fazu.

'Ne moramo razmišljati o prethodne dvije godine jer je to prošlo. Ove sezone smo dobro započeli nastup u Ligi prvaka što je važno za samopouzdanje. Sada igramo na svom terenu protiv velikog rivala u grupi i želimo pobijediti i ostati na prvoj poziciji', kazao je napadač Cityja.

Engleski viceprvak je u prvom kolu Lige prvaka pobijedio Viktoriju Plzen s 3:0, a strijelci su bili Yaya Toure, Sergio Aguero i Edin Džeko.

Fena