FOTO  Edin Biber: Želim svojim igrama pomoći Zrinjskom da nastavi uzimati titule prvaka

juniori bosna union

Već na startu drugog dijela prvenstva pokazao je da je zaista pojačanje i u sva tri proljetna kola bio je strijelac za juniore HŠK Zrinjski. Evo što o svojem dolasku u Zrinjski, i očekivanjima u budućnosti za naš portal HERCEGOVINA.info kaže mladi Edin.


Za početak hoćeš li se predstaviti čitateljima našeg portala?

"Veliki pozdrav za sve čitatelje vašeg portala. Ja sam Edin Biber, rođen sam 06.01.1999.godine u Sarajevu i trenutno sam nogometaš juniorske ekipe HŠK Zrinjski".

Od kada treniraš nogomet i koje si kategorije prošao?

"Treniram nogomet od svoje šeste godine i prošao sam sve uzrasne kategorije od pjetlića do juniora u ekipama Željeznicara, Olimpika i sada sam u Zrinjskom".

Kako je došlo do toga da dođeš u HŠK Zrinjski?

"Nakon prvog djela ove sezone provedene u Olimpiku dobio sam ponudu za ugovor sa prvim timom, ali sam se ipak odlučio za promjenu sredine jer mislim da u ekipi poput HŠK Zrinjski mogu još vise napredovati i pružiti mnogo dobrih utakmica".

Možeš li nam usporediti Zrinjski sa Olimpicom iz koga si došao?

"Svaki klub je poseban na svoj način i imao sam jako lijep period proveden u Olimpiku odakle sam otišao kao kapetan juniorske selekcije, ali je došlo vrijeme za prihvaćanje većeg izazova a to je dolazak u Zrinjski koji je jako ozbiljan klub sa odličnim uvjetima za rad, odličnim trenerima i igračima".

Među Plemićima si od proljetnog dijela sezone. Da li si se snašao i uklopio u Zrinjskom i Mostaru?

"Ekipa i treneri su me jako dobro prihvatili. Mislim da sam se jako dobro i uklopio na sustav igre i novu poziciju koju sada igram. Vlada jedna jako lijepa atmosfera u ekipi, a u Mostaru je definitivno ljepše vrijeme nego u Sarajevu posebno u ovom djelu godine".

Evo vidimo da si često i strijelac za Zrinjski, pa da li si zadovoljan svojim igrama?

"Ukoliko uzmem u obzir i prijateljske utakmice strijelac sam 8. pogodaka, ali ono što mi predstavlja veliko zadovoljstvo je to što sam u zvaničnim utakmicama Premijer lige U19 postigao 4 pogodka u sva tri odigrana kola protiv Mladosti, Borca i Viteza, te sam upisao i 3 asistencije. Zadovoljan sam svojim zalaganjem i trudom, ali uvijek može bolje i potrudi ću se da opravdam očekivanja i ispunim sve zadatke koje budem dobio od našeg trenera gospodina Nenada Gagre".

Juniori igraju dobro ovog proljeća, pa možete li pomrsiti račune vodećima na ljestvici?

"Jako dobro smo otvorili ovaj proljetni dio sezone i mislim da ćemo promjeniti stanje na ljestvici jer imamo jednu jako kvalitetnu i složnu ekipu".

Kakva su tvoja očekivanja od igranja u Zrinjskom u budućnosti?

"Imam veliku želju da se dokažem kao igrač koji može da ostane u prvoj ekipi HŠK Zrinjski i svojim nastupima pomognem da Zrinjski nastavi uzimati titule prvaka BiH".

Za kraj imaš li neku poruku navijačima?

"Hvala Vama na razgovoru i ovim putem šaljem veliki pozdrav za sve navijače i vaše čitatelje".

HERCEGOVINA.info