Dženan Durak: Sretan sam što sam došao u klub koji ima visoke ambicije

Dženan Durak, HŠK Zrinjski, Dženan Durak, HŠK Zrinjski
Riječ je o izuzetno darovitom nogometašu koji je rođen u Kiseljaku 1991. godine koji igra na poziciji veznog igrača i koji je dio karijere proveo u njemačkom Freiburgu. Evo što je Dženan rekao za naš portal HERCEGOVINA.info.

Evo kao prvo hoćeš li nam reći otkuda to da dođeš u Zrinjski?

Po završetku prethodne sezone Zrinjski je prvi stupio u kontakt sa mnom. Imao sam nekih inozemnih kombinacija, ali za svaku opciju sam još morao čekati, ali nisam želio gubiti još vremena. Zrinjski je jako korektno postupio prema meni i naravno da je svakome takav poziv primamljiv. Brzo sam se dogovorio sa upravom kluba i jako sam sretan što sam dio ovog kluba i sretan sam što sam došao u klub koji ima visoke ambicije.

Počeo si Željezničaru, pa si otišao u Freiburg, da bi zadnju sezonu igrao za Olimpic. Da li si zadovoljan svojom dosadašanjom karijerom?

U Željezničaru sam proveo 3 godine i sa 17 godina sam otišao u Njemačku u SC Freiburg. Nakon toga sam se 2010 godine vratio u BiH, te 4 sezone igrao za Olimpic. Što se tiče moje dosadašnje karijere mogu biti zadovoljan. Naravno da uvijek može bolje i truditi ću se dati sve od sebe da sve to podignem na još jedan veći nivo.

Može li se povući neka paralela između naših klubova i njemačkih gdje si proveo dio karijere?

Ogromna je razlika među njemačkim i našim klubovima. Prije svega financijska situacija je neuporediva,zatim uvjeti za treniranje, tereni. Mislim da još mnogo zaostajemo za svim tim europskim ligama.

Nastupao si za mladu reprezentaciju BiH, da li se nadaš da ćeš jednog dana obući dres prvog tima?

Nastupao sam za mladu reprezentaciju BiH. San svakog mladog igrača je da igra za A tim svoje države. Da bih ostvario taj san moram još napredovati i zaigrati u još jačoj ligi i tek tada bih se mogao nadati nekom pozivu.

Kada smo kod reprezentacije možeš li prokomntirati igre Hrvatske i BiH na SP u Brazilu?

Reprezentacije Hrvatske i BiH su po meni odigrale odlično u utakmicama 1 kola na Svjetskom prvenstvu protiv favoriziranih Brazila i Argentine. Pokazali su im zube i balkanski mentalitet. Nažalost Hrvatska je mnogo ostećena kada je dosuđen nepostojeći penal za Brazil koji je okrenuo čitav tijek utakmice. Što se tiče BiH, jednostavno nismo imali sreće protiv Argentine. Smatram ako BiH i Hrvatska ponove igre iz prvog kola mogu očekivati prolazak u drugu fazu natjecanja.

Kakva su ti očekivanja od Zrinjskog, smatraš li da se može obraniti titula prvaka i napraviti neki iskorak u Europi?

Očekivanja u Zrinjskom su mi velika. Želim naprdovati i otići dalje u neku još bolju ligu. Siguran sam da ću sa Zrinjskim uspjeti u tome i da će mi ovdje biti odlično. Naravno da smatram da se može obraniti titula inaće ne bih ni bio tu. Što se tiče europskog natjecanja ostaje nam da sačekamo izvlačenje i da se skoncentriramo na protivnika kojeg izvučemo. Svi ti klubovi su realno gledajuci jači od nas,ali u nogometu je sve moguće. Uz malo sreće mislim da bi mogli napraviti neki dobar rezultat i na europskoj sceni.

Evo za kraj poruka navijačima od novog Plemića?

Navijačima mogu poručiti da ćemo svi dati svoj maksimum da se ponovo radujemo na kraju sezone.