Dva Vasilja: S nestrpljenjem čekamo početak borbe za elitu

nk sloga ljubuški, federalna liga
...gdje se Slogaši ne namjeravaju zadržati jer cilj kluba je ulazak u društvo najboljih - Premier ligu BiH.

Među onima koji će se boriti za ostvarenje tog cilja su i dva Vasilja - Franjo i Stanislav.

Franjo Vasilj (66) u klubu obavlja funkciju povjerenika za sigurnost. Cijeli svoj život posvetio je nogometu. U svojoj bogatoj igračkoj karijeri igrao je za Željezničar, Jedinstvo iz Bihaća, Bratstvo iz Krupe i Pofalićki, a svojevremeno je bio član i omladinske reprezentacije BiH. Uslijed ratnih okolnosti morao je napustiti svoje rodno Sarajevo preselivši se u Hercegovinu što je uvelike utjecalo na njegov životni put.

- U konvoju od 7 tisuća ljudi, među kojima je bio veliki broj djece, bježeći od ratnih opasnosti iz Sarajeva, "zaglavili" smo tri dana na Ilidži. Uslijed strahota koje su nam se događale, rekao sam sebi da ću, ako ostanem živ, ostatak svog života posvetiti djeci, prisjeća se Franjo.

Tako je i bilo. Već više od 25 godina radi s djecom. Počeo je 1994. u Redarstveniku iz Mostara gdje je proveo pet godina trenirajući djeci. Onda je uslijedio period u Ljubuškom. Kasnije je tri godine je bio trener u Međugorju, mjestu svojih predaka. Od 2002. godine do danas bez prestanka trenira ljubušku djecu. Prvo u bivšem Ljubuškom, zatim u Bigesteu, a onda i u Slogi gdje je i danas.

Uz njega, još jedan Vasilj sa Slogom ide prema Premier ligi BiH. Stanislav Vasilj (30) je iskusni napadač koji je u karijeri igrao za nekoliko klubova u BiH, Hrvatskoj i Austriji. Prve nogometne korake kao limač napravio je u Redarstveniku gdje ga je trenirao upravo prezimenjak Franjo. Kasnije je stasao kao nogometaš u rodnom Međugorju. Prvi profesionalni ugovor imao je s Posušjem, a nakon toga promijenio je nekoliko klubova - od Zrinjskog, Salzburga, Brotnja u kojem je bio prvi strijelac, Neretvanca iz Opuzena do Sloge s kojom namjerava zaigrati u najjačem rangu bh. natjecanja.

- Sloga je dobro organizirana ekipa koja ima „glavu i rep" i kojoj je cilj ulazak u Premier ligu BiH. Spremni smo za izazov koji je pred nama tako da s nestrpljenjem čekamo da krene natjecanje i utakmicu prvog kola protiv Branitelja, kazao je mlađi Vasilj.

Ranih devedesetih životne okolnosti spojile su Franju i Stanislava u mostarskom Redarstveniku. Danas, nakon više od dvadeset godina, dva Vasilja sa Slogom zajedno koračaju k Premier ligi BiH.

Dnevni list