FOTO  Dva mlada talenta širokobriješkog nogometa

NK Široki Brijeg

Jedna od kategorija koja ostvaruje dobre rezultate i gdje se vidi kvalitetan rad su i mlađi pioniri pod vodstvom trenera Kožula. Nalaze se na prvoj poziciji, te su na pragu da ponove prošlogodišnji uspjeh.

Iako je cijela ekipa zaslužna za vodeću poziciju na tabeli ipak moramo istaknuti dva igrača koji su najviše pridonjeli ostvarenim rezultatima - kapiten Nikola Mandić te Ante Prusina.

- Trenutno se nalazimo na vodećoj poziciji u međužupanijskog ligi. Jako sam zadovoljan rezultatima ove polusezone, mislim da smo pružali dobre igre. Potrudit ćemo se da u nastavku sezone potvrdimo da smo najbolja ekipa u ligi - kaže nam kapiten mlađih pionira Nikola.

Od ove sezone ekipu je pojačao i Ante Prusina koji je došao iz Brotnja gdje je bio jedan od najboljih igrača i strijelaca.

- Najviše me privuklo to što je i moj otac igrao u Širokom Brijegu, a znao sam da imaju odlične treninge, uvijete i da pružaju kvalitetan rad - ističe Ante zašto se priključio ekipi Širokog Brijega te dodaje: - imamo super rezultate, trener očekuje od nas da idemo na prvo mjesto, a to je i želja svih nas. Na početku mi je trebalo malo da se priviknem, ali sam se brzo uklopio jer su me svi lijepo prihvatili, osjećam se kao da sam oduvijek bio tu, hvala treneru i suigračima!

Dva mlada pionira Širokog Brijega našla su svoje uzore u nogometašima Barcelone:

Ante: -Nogometni uzor mi je Luis Suarez sviđa mi se kako igra i što svaku utakmicu postigne pogodak, a još jedan od uzora mi je i moj tata koji je nastupao za Široki Brijeg.

Nikola: -Za mene je nogometni uzor Messi jer ima odličan pas, šut, driblig i po meni je najbolji igrač na svijetu.

Prošle godine mlađi pioniri Širokog Brijega ostvarili su veliki uspjeh kada su osvojili treće mjesto u državi, a kapiten Nikola bio je jedan od zapaženih igrača:

- Da, prošle godine ostvarili smo veliki uspjeh. Sigurno da možemo ponoviti uspjeh od prošle godine, možda čak i nešto više jer mislim da imamo kvalitete da se plasiramo među najbolje ekipe u državi što dokazujemo svojim igrama na terenu - za kraj nam kaže mladi Nikola.

Osim svojim nogometnim kvalitetama ova dva momka ističu se i drugim kvalitetnim osobinama na terenu i van njega:

- Ne znam šta reći za njih dvojicu osim riječi hvale. Što se tiče Ante osim što je talentiran igrač, odličan je učenik i momak van terena. Pred njim je sigurno sportska budućnost samo uz marljiv rad i pristup u što uopće ne sumnjam. A kada govorim o Nikoli; to je momak kapetan selekcije U-12. Samim tim da su ga svi igrači jednoglasno izabrali za kapetana govori koliko taj momak vrijedi. Također je odličan primjer drugima kako se treba ponašati na terenu i van njega - ističe trener Kožul za ovu dvojicu mladih igrača.

HERCEGOVINA.info